Descansa de Hollywood! Cinema mediterrani a la Mostra de València

La 34a Mostra de València–Cinema del Mediterrani comença hui a la ciutat de València. Una cita per a amants del cinema, tant per a gent experta com aficionada, on s’ajunten el públic i les persones creadores. Fins el 3 de novembre podem gaudir d’una programació especialment triada per tal d’acostar-nos títols de gran qualitat que no es troben habitualment als circuits comercials. La programació de la Mostra és, a més, específica d’un espai geogràfic i cultural tan definitori de la nostra identitat com és la conca mediterrània.

Seccions Mostra de València

Aquesta vesprada a els 19:00 al Teatre Principal comença la Mostra amb la gala inaugural i la projecció de Calç blanca, negro carbón, documental pòstum del valencià Toni Canet sobre els oficis de calciner i carboner. De fet, Toni Canet qui va faltar el novembre passat, serà homenatjat a la Mostra repassant la seua filmografia com a director: Amanece como puedas (1988), La camisa de la serp (1996) i Las alas de la vida (2006).

La Secció Oficial de la Mostra comptarà amb 12 pel·lícules que es projectaran per primera vegada a Espanya i que representen a més d’una desena de països de l’arc mediterrani. Estarà representat el cinema de països com França, Líbia, Egipte, Grècia, Espanya, Turquia, Albània, Líban, Itàlia, Tunísia o Portugal. Una secció que inclou fins a sis òperes primes, subratllant l’objectiu del festival d’apostar pel cinema emergent. Representant el cinema local estarà la producció valenciana Zerø, la primera pel·lícula d’Iñaki Sánchez.

El festival manté la seua aposta pel cine valencià amb la inclusió a la Secció Informativa de tres cintes en la nostra llengua. Aquesta secció creix dels 10 títols presentats l’any passat als 15 que es podran veure enguany. La selecció aposta també per la diversitat de països de l’arc mediterrani com ara França, Líbia, Palestina, Espanya, Itàlia, el Marroc, Egipte, Portugal i el Líban. Les pel·lis valencianes d’aquesta secció són  Matar al rey, Una dona amb unes ales tremendes i La inocencia. També s’inclou Mafak una pel·lícula palestina que consolida l’aposta de la Mostra per visibilitzar el cinema palestí, després del cicle de l’edició passada.

Cicles de la Mostra

La 34 edició de la Mostra de València comptarà també amb cicles temàtics en la seua programació. Com per exemple la revolució de la dona al cinema egipci, amb la projecció de fins a 11 pel·lícules entre ficció i documentals dirigides per dones egípcies. Es farà també un viatge al passat per reviure l’edat d’or de la comèdia italiana, amb fins a 20 pel·lícules representatives del gènere italià dels anys 60. També hi haurà un cicle especial projectant els 3 llargmetratges i 3 curtmetratges del filòsof, escriptor i cineasta francés Guy Debord, fundador de la Internacional Situacionista.

A més, es projectarà la filmografia de la guanyadora de la Palma d’Honor, la directora italiana Liliana Cavani i del director turc Ferzan Özpetec. No podrien faltar taules rodones, masterclasses, concerts i seminaris.

Si vols acudir a alguna pel·lícula, les entrades tenen uns preus molt assequibles (2,50€). Consulta la programació al detall amb aquest enllaç o descarrega-la en pdf prement ací.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €