Llibres en valencià als carrers? Busca a la Plaça del Llibre

Al llarg dels darrers anys, la Plaça del Llibre s’ha establit a València i Alacant com un dels esdeveniments principals de la literatura escrita en valencià. Un punt de trobada imprescindible per als amants de la lectura. En 2019 Castelló se suma també a la celebració de la paraula amb la primera Plaça, que omplirà de literatura la plaça Santa Clara del 24 al 27 d’octubre. En aquesta edició, els autors i autores seran els grans protagonistes, amb més de 30 creadors convidats. Al vídeo

Durant les quatre jornades de la Plaça, els visitants podran descobrir nous títols per a omplir les prestatgeries. També podran gaudir de més de 40 activitats programades: taules redones, presentacions de títols, trobades amb autors, espectacles infantils… No en va, com ha explicat Jesús Figuerola president de Full, la voluntat d’aquesta llibreria a peu de carrer és “vertebrar el territori valencià mitjançant la producció editorial i literària” que es realitza a casa nostra.

Plaça del Llibre CastellóEntre presentacions i tallers d’escriptura i de literatura, la Plaça del Llibre a Castelló tindrà lloc pel record. S’homenatjarà al contacontes i mestre Llorenç Giménez, referent de la cultura, que va morir a finals del mes d’agost i a Carme Miquel, la docent acadèmica i activista pel valencià que ens va deixar el proppassat mes de juny. També hi hauran un fum d’activitats escolars per a la xicalla, i estaran signant llibre les principals autores i autors de literatura en valencià.

Plaça del Llibre València

La setena edició de la Plaça del Llibre a València se celebrarà del 30 d’octubre al 3 de novembre de 2019 a la plaça de l’Ajuntament. A banda de les activitats escolars, les presentacions, tallers, signatures etc a l’edició de València també es lliuraran els Premis Plaça, uns guardons amb els quals es reconeix la trajectòria literària d’un autor o autora en la nostra llengua. Els guardonats en aquest encontre literari seran Jaume Pérez-Montaner, Rosa Serrano i la Societat Coral El Micalet.

A més també se celebra el concurs de microrelats a Twitter que encara està actiu fins el 30 d’octubre amb premi de 100€ per a la compra de llibres i un abonament d’EMT València de 30 viatges. Consulta les bases ací.

Plaça del Llibre Alacant

Pel que fa a la 4a edició de la Plaça del Llibre a Alacant de moment solament se sap que se celebrarà del 20 al 23 de febrer de 2020 a la plaça del Port. Però com podeu intuir no mancaran les presentacions de llibres, activitats d’animació lectora, i homenatges.

*Foto de portada extreta del Facebook de La Plaça del Llibre

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €