Common Voice, ensenya a la Siri de llicència oberta a parlar català

Cada vegada és més comú usar la tecnologia del reconeixement automàtic de veu. Qui no li ha preguntat mai alguna cosa a Siri, Alexa, Cortana o l’Assistent de Google? L’ús dels assistents virtuals desenvolupats amb intel·ligència artificial s’estan implantant més i més. Però és veritat que hem de passar-nos al castellà perquè aquests no entenen el català. A més, aquestes assistents treballen sota llicència exclusiva o privativa, fet que impedeix a xicotets desenvolupadors d’aplicacions accedir a les bases de dades de veu que empren. I això frena la innovació. Ací és on entra el projecte Common Voice.

Common Voice

Common Voice

El projecte Common Voice sorgeix per tal de fer que el reconeixement de la veu siga obert i accessible a tothom. Del mateix mode, aquesta iniciativa de Mozilla naix també per ajudar les màquines a aprendre com parlem les persones de debò amb la nostra ajuda. Nosaltres podem donar la nostra veu per ajudar Mozilla a construir una base de dades de veu amb llicència oberta. El motiu és perquè qualsevol puga usar-la per a desenvolupar aplicacions innovadores per a dispositius i web.

La veu és natural, la veu és humana. És per això que Mozilla vol crear tecnologies de veu de qualitat per a les màquines. Però per crear aquests sistemes de veu, els desenvolupadors necessiten un gran volum de dades de veu. Per col·laborar sols car llegir unes frases per ajudar les màquines a aprendre com parlem les persones. També es pot revisar la feina d’altres col·laboradors per millorar la qualitat. Així de fàcil!

Common Voice

Interfície de Common Voice una vegada et registres

 

L’objectiu és crear un conjunt de dades d’alta qualitat obert i disponible públicament. No és necessari crear un perfil per col·laborar, però és útil. Registrant-vos afegiu informació demogràfica anònima que millora les dades d’àudio utilitzades. A més podeu triar la varietat lingüística el català que empreu i fer un seguiment del vostre progrés i de les mètriques de les llengües en què col·laboreu. Podeu triar un objectiu diari o setmanal i veure els vostres progressos personals i del projecte. Tot açò amb una interfície fàcil i intuïtiva li dona un aspecte de joc divertit.

Parla i Escolta

I com pots col·laborar? Ho pots fer des de qualsevol dispositiu mòbil o ordinador. Necessites accés a un micròfon i donar-li permís. Entra a aquest enllaç i comença a parlar i escoltar:

  • Parla, dona la teua veu. L’enregistrament de talls de veu és una part essencial per crear el conjunt de dades obertes. També és la part més divertida. Enregistra talls de veu llegint textos que provenen d’un banc de frases donades. Els vostres talls de veu passaran a una cua d’escolta i altres usuaris els escoltaran per a validar-los
Commo Voice

Llig textos i enregistra la teua veu

  • Escolta i ajuda a validar veus. La validació dels talls de veu també és important per a la missió del Common Voice. Escolteu els talls i ajudeu a crear dades de veu de qualitat amb llicència lliure. Valida amb un “Sí” o amb un “No” la precisió dels talls que escoltes comprovant que el/la locutora llegisca la frase correctament.
Common Voice

Escolta i valida els talls d’altres usuaris

 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €