La lluita per l’Horta, la memòria de Guillem i l’arròs valencià sostenible et necessiten

Hui ens parem a parlar-vos de tres projectes valencians que busquen la teua ajuda a través de la plataforma de Verkami. Es tracta d’una campanya social multiformat en memòria de Guillem Agulló, un documental sobre la resistència al Forn de Barraca i la creació d’una nova marca d’arròs. Tres projectes genuïns, autòctons i que necessiten una empenta econòmica per fer-se realitat i amb major o menor mesura, ajudar a fer un món més just. Us els presentem i us animem a col·laborar.

La lluita continua

La Lluita Continua es una campanya d’impacte social i polític que pren com a punt de partida la figura de Guillem Agulló, el seu assassinat i el judici del cas. Aquesta campanya s’ha activitat per promoure la memòria de Guillem, denunciar la impunitat de l’extrema dreta, reivindicar la lluita antifeixista i alertar sobre l’auge dels discursos xenòfobs i racistes.

Entre les accions que promou La Lluita Continua es troba el finançament de la pel·lícula La mort de Guillem, dirigida per Carlos Marques-Marcet. La pel·lícula contarà la lluita dels pares de Guillem després del seu assassinat perquè no es manipule la seua mort, i no siga considerada fruït d’una baralla de bandes.

També se celebraran dos concerts homenatges a Guillem, un a Barcelona (26 de març) i altre a València (1 d’abril). Grups i artistes com Xavi Sarrià i Key Day, Feliu Ventura, Smoking Souls, Tribade, Miquel Gil o El Diluvi ja han confirmat la seua presència. Podeu comprar ja l’entrada a qualsevol dels dos concerts adquirint les recompenses corresponents.

La campanya també ajuda a promocionar el llibre Guillem de Núria Cadenes, el qual forma part de les recompenses. Es tracta d’una novel·la documental que narra l’intent de soterrar mediàticament la família de Guillem Agulló, mitjançant assetjament i calúmnies. L’autora s’ha immers en el sumari del cas, en els diaris de l’època, en els records de la família i amics del Guillem. A més, també hi haurà un cicle de xarrades, i s’actualitzarà el portal web Crims d’odi. Amb la finalitat de fer visible un treball d’investigació elaborat pels periodistes David Bou i Miquel Ramos.

Des de 5 euros pots per la teua aportació i ajudar a promoure la memòria de Guillem. Pots agafar recompenses per acudir a l’estrena de la pel·lícula, aconseguir el llibre o acudir als concerts i fins i tot convertir-te en productor associat.

Per molt que bufe el vent

Per molt que bufe el vent és un documental sobre resistència. La peça dirigida per David Segarra dialogarà amb els veterans lluitadors de Per l’Horta i amb els nous activistes que van ocupar el Forn de Barraca. El Forn de Barraca era una alqueria centenària, situada entre l’horta de València i Alboraia. L’estat va decidir que calia ampliar la carretera V-21. Sense consultar ningú, van imposar la destrucció de 64.000 metres quadrats de la millor horta productiva. I de les seues alqueries.

El documental comptarà amb les gravacions que l’equip va fer des del primer dia fins a l’últim de la resistència del Forn de Barraca. Contextualitzat amb imatges aèries que mostren tota la bellesa i les ferides de l’horta. Per recordar les arrels de la lluita s’utilitzaran imatges inèdites gravades fa 15 anys a les lluites de La Punta i Benimaclet.

Les recompenses es mouen entre 15 i 35 euros amb diferents recompenses, i hi ha una col·laboració especial de 250 € que inclou totes els recompenses.

Cèrcol – Arròs valencià sostenible

Teresa i Miquel és una parella de joves productors d’arròs de Sueca. Amb la vostra ajuda volen fer realitat el seu somni: un micromolí per poder vendre el seu propi arròs directament al consumidor. Al 2019 es van fer càrrec dels arrossars de la família i al 2020 volen vendre la seua primera collita amb la marca Cèrcol.

Es tracta d’una cooperativa valenciana, jove, innovadora i sostenible. Prioritzen les tècniques de cultiu ecològiques i també tenen en compte la sostenibilitat d’envasos, enviament i maquinària. A més volen llançar un servei de subscripció d’arròs, mitjançant el qual podràs rebre periòdicament 5 kg d’arròs amb un únic pagament a l’any. A cada client subscrit li regalaran un envàs reutilitzable dissenyat per l’estudi Joan Rojeski.

Des de 10 € pots fer la teua aportació i obtindràs mostres del seu arròs, blanc i integral. També altres productes com l’envàs reutilitzable i fins i tot una ruta per la marjal de Sueca.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €