Així són els i les lectores de Tresdeu segons les xarxes socials

Eres fan de Tresdeu a les nostres xarxes socials? Aprofitant el canvi d’any, hem fet un repàs a les estadístiques que ens ofereixen aquestes eines com Facebook, Instagram, Twitter i YouTube i hem extret algunes dades curioses. El perfil mitjà de la nostra fan és una dona d’entre 18 i 34 anys que viu a la ciutat de València, que estima els gossos, la música i els festivals, té un aparell Apple. A continuació us passem a relatar les dades més interessants que hem extret després de repassar les estadístiques que ens ofereixen les xarxes socials.

Més dones que homes

Tenint en compte totes les opcions de gènere que ofereixen les xarxes una vegada t’obris un perfil, un poc més de la meitat de les nostres seguidores són dones. Un 51% front 49% aproximadament que correspondria al gènere masculí. Mentre que menys d’un 1% selecciona un altre tipus de gènere. A Facebook (53%) i Instagram (56%) augmenta aquest percentatge en favor del genere femení. No obstant, a Twitter tenim més seguidors homes (un 57%).

Edat

Dues són les franges d’edat més nombroses. La que va dels 18 als 24, i la següent que va dels 25 als 34 anys. Aquestes dues franges d’edat acumulen el 71% dels nostres seguidors. Això assumint que ningú mentim alhora d’indicar l’edat al seu perfil…

Geografia

El top 10 de localitats on més seguidors tenim és:

  • València
  • Castelló de la Plana
  • Gandia
  • Alacant
  • Ontinyent
  • Alcoi
  • Dénia
  • Alzira
  • Sueca
  • Xàtiva

Destaquen també poblacions com Benissa, Bocairent, Elx, Oliva, Tavernes de la Valldigna, la Vila-Joiosa, Canals, Castalla, Carcaixent o Borriana. Sense quedar molt enrere al llistat, també tenim nombrosos fans fora del País Valencià, a Barcelona, Madrid, Tarragona i Palma.

Idioma

Un fet sorprenent és que el 75% dels nostres seguidors i seguidores teniu les xarxes socials en espanyol. Podeu utilitzar Facebook en la nostra llengua. Simplement heu d’anar a Configuració > Idioma i regió per canviar-ho! Fins i tot t’ofereix la possibilitat de contribuir en la traducció de la xarxa al català, la qual ja està quasi al 100% traduïda. Per canviar Twitter al valencià has d’anar a Configuració i privacitat > Compte > Dades i permisos > Llengua de visualització. En canvi Instagram, encara no s’han fet l’ànim.

Esdeveniments

Durant 2019, més de mil persones han confirmat en Facebook que assistirien algun dels nostres esdeveniments.

Twitter

En Twitter durant 2019, els nostres tuits han arribat a mostrar-se de mitjana més de 200.000 vegades al mes. Una de les coses més curioses que ens deixen les estadístiques és que els nostres seguidors a Twitter estan interessats al 99% en temes com els gossos, la música i els festivals, l’oratge, contingut humorístic o noticies científiques.

YouTube

Tenim quasi 150.000 visites al nostre canal de YouTube. El 2019 us heu passat 818 hores mirant els nostres vídeos. Però el 95% dels que els veieu no esteu subscrits! Així que per no perdre-vos cap novetat, entreu al nostre canal de YouTube i doneu-li al botó de “Subscriu-me”. Els vídeos amb més èxit del nostre canal són les entrevistes i la sèrie booktuber Els Llibres de Sénia. A diferència de les altres xarxes socials, les dones són la immensa minoria en YouTube, un 75% dels subscriptors són homes.

Web

A la web heu entrat aquest últim any més de 300.000 persones, la immensa majoria des del telèfon mòbil. Els dispositius més comuns des d’on ens visiteu són: Apple, Xiaomi, Huawei i Samsung.

 

Imatge de la porta sota llicència Creative Commons Zero – CC0

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €