Nou atac de l’ultradreta a València, per què la Policia no deté ningú?

L’entitat cívica Escola Valenciana ha llançat un comunicat on condemna les agressions feixistes produïdes ahir diumenge 12 de gener. Els fets van ocòrrer durant la Cavalcada de les Magues de Gener de València. A més, denuncien que han hagut agressions físiques, insults i amenaces, per part de l’extrema dreta convocada per la plataforma España Existe i secundada per VOX. A la vista de tothom estan les imatges amb els vídeos que ha compartit el periodista Miquel Ramos a Twitter i la música Marta Margaix. Es pot veure els lamentables crits i accions.

Un nou atac de l’extrema dreta cap a les llibertats i la societat democràtica valenciana i valencianista, amb la passivitat de la Policia, la qual va acabar la seua intervenció sense cap detingut. Tracten de censurar i boicotejar tot el que no els agrada, i no dubten en agredir, no sols verbalment sinó també físicament amb total impunitat. A les imatges podem veure com un home colpeja l’instrument a un dolçainer amb el conseqüent dany que li pot causar a la boca.

Sembla que ix debades a València, insultar, agredir i boicotejar un acte, el qual recordem que era infantil. Els mitjans “seriosos” passen de puntetes per aquestes infames actuacions, amb redaccions innòcues i titulars equidistants. I la Policia i delegació de govern? Es limiten a separar i acompanyar la comparsa d’intolerants sense practicar cap detenció. Sembla que l’extrema dreta s’està acostumant a programar i contraprogramar l’agenda dels actes dels carrers de València a colp de bandera. Sembla que s’està normalitzant, i no ho podem permetre.

Comunicat íntegre D’Escola Valenciana

Representants d’Escola Valenciana, així com músics d’Estrela Roja i els Gegants de Benimaclet han estat víctimes d’agressions per part de l’extrema dreta, atacs que denunciarà l’entitat per haver alterat el desenvolupament normal de la Festa de la Infantesa aquest diumenge 12 de gener de 2020.

Una membre d’Escola Valenciana ha sigut víctima d’una agressió per part de grups d’extrema dreta amb total impunitat. També altres persones de l’entitat han rebut insults i amenaces d’aquests col·lectius, que s’han concentrat lliurement aquest diumenge 12 de gener de 2020, alterant la Cavalcada de les Magues de Gener que organitza la Societat Coral El Micalet.

Aquestes organitzacions han agredit i proferit tota mena d’insults i amenaces a la gent d’Escola Valenciana, davant la passivitat de policia nacional i local.

Escola Valenciana demanarà una reunió al delegat del Govern i a l’alcalde de València per a denunciar aquests fets. L’entitat assenyala la passivitat de policia nacional i local, que no han actuat davant les
agressions produïdes.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €