Discos

Nativa defuig dels estils sense desfer-se de les seues arrels

Daniel Monfort | 31 gener 2020

Primer vam descobrir Valira, projecte personal de Juan Zanza, guitarrista de La Raíz, i després arribava Nativa, un projecte amb uns quants membres de la formació de Gandia, sobretot amb la veu de Julio. Nativa es presenta com un projecte que defuig dels estils i és de veres que ni ha una varietat estilística important, però la cabra sempre tira a la muntanya – o dit d’una altra manera – un mai es pot desfer de les seues arrels. Unes arrels que en el cas present venen de Jamaica i que es dissimulen més o menys.

El recentment faltat Iñigo Muguruza, quan l’aventura de Negu Gorriak apuntava a la fi, es va treure del barret els llatins Joxe Ripiau i la clau va raure en no tindre res a veure amb el d’abans i acabaren – anys més tard – sent uns mites de la música mestissa. Nativa al contrari evoluciona però no trenca ni pel missatge ni per l’estil amb la formació mare. Per tant inevitablement sempre els compararem amb La Raíz.

Descarrega i escolta en línia Nativa

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Donde nace el infarto, l'esperat disc debut de Ciudad Jara | Tresdeu.com - 7 febrer 2020

    […] coral que compta amb La Vela Puerca, Colectivo Panamera, ZOO, Técanela, La Raíz, Road Ramos i Nativa. Per a “Ultramar” Ciudad Jara ha volgut comptar també am Road Ramos, i a […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.