L’última recomanació per al confinament

Ja fa un parell de setmanes que À Punt Mèdia va estrenar el programa de ràdio efímer dirigit per Eugenio Viñas sobre la crisis del coronavirus. Aquest diari sonor l’han titulat Cròniques de l’aïllament i no volíem passar per alt recomanar-vos-el. Es tracta d’una que barreja els testimonis dels professionals al capdavant del conflicte i els individus i les famílies confinats a casa. El projecte, d’emissió diària fins a la fi de l’orde de reclusió, naix amb la vocació de convertir-se en una referència documental per al futur, segons els responsables de continguts de la radiotelevisió pública valenciana.

Posteriorment a l’emissió el podeu trobar penjat tant en el web d’À Punt com en les plataformes habituals de podcast: Spotify, Ivoox o Apple Podcast. D’aquesta manera, l’ens públic vol que l’espai puga ser consumit per valencianes i valencians a mode de reflex d’una realitat tant històrica com insospitada. Durant una hora, cada dia, les veus de professionals com ara sanitaris, psicòlegs o periodistes, serà tractades d’una manera íntima i pròxima. De la mateixa manera, l’espai també recollirà relats domèstics, noves quotidianitats i sensacions i opinions anònimes d’arreu del poble valencià.

El projecte “s’inspira en les nits de radioaficionats”, però amb la qualitat i la producció d’un podcast contemporani. Així ho assegura el seu creador, Eugenio Viñas, qui ja va dirigir tres temporades del podcast documental Focus. Què ens passa?, amb 39 capítols emesos entre 2018 i 2019 en la ràdio d’À Punt. Viñas, que ha treballat per en la plataforma de podcast Podium del Grupo PRISA, a més de ser periodista cultural i radiofònic en la Cadena SER, així com en Plaza Radio, assegura que Cròniques de l’aïllament ha de “convertir-se en una eina per a recollir l’evolució de la crisi en primera persona, les reaccions i pensaments més humans, i els relats personals de vora cinc milions de persones confinats quasi de la nit al dia”.

Amb una data no determinada de tancament d’emissió, l’equip del programa anirà acumulant un munt de testimonis diversos per a fer una mostra de les reaccions, incerteses i solucions creatives a l’aïllament pel Covid-19. Per a fer-ho, el projecte conta amb una acurada producció, edició d’ambients i creació sonora original a càrrec de Laura Romero i Martí Guillem.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €