5 pel·lis de por per a passar el confinament

Ja ho diu en el nom: Acollona-virus. I és que sabem perfectament que més d’una i més de dos s’han passat les primeres setmanes del confinament jugant al Resident Evil. Vos comprenem, la visió dels prestatges buits als supermercats era el més paregut a Racoon City que havia viscut la nostra generació. Per això els vostres amics de Viquipèdia vos porten una tercera ració de pel·lícules. Esta vegada fem una llista amb les millors pel·lícules de por que pots vore, totalment de bades, des de dins de l’enciclopèdia.

1.- Santa Claus conquers the Martians
Els vostres amics de Viquipèdia, a banda de ser un grup de voluntaris apassionats pel coneixement lliure, també són una colla de cabrerots. Perquè això de les millors pel·lícules de por, parlem clar, era mentida. El Pare Noel contra els marcians és un clàssic del cinema de baix pressupost que actualment es troba en domini públic perquè els seus autors no renovaren el copyright. Degueren pensar “per a què?”

La trama té molta lògica: uns xiquets de Mart estan veient televisió terrícola i el seu líder, un tal Kimar, envaeix el nostre planeta per a segrestar al Pare Noel i que porte regals als marcians. Una marcianada de pel·lícula que entrà per mèrits propis a la llista de 100 pitjors pel·lícules d’IMdB.

viquipedia por pel·lis

2.- Pla 9 des de l’espai
Els fans de Tim Burton la coneixereu si heu vist Ed Wood. I és que el director de Pla 9 era especialista en fer pel·lícules de baix pressupost que fracassaven estrepitosament en taquilla. En esta ocasió, sembla que la cosa també va d’extraterrestres. Ja em disculpareu que no vos puga donar més detalls, però tampoc vaig a vore’m una pel·lícula que, una vegada més, forma part de la llista de les 100 pitjors pel·lícules mai fetes. Però ei, si vos agraden estes coses, per mi no vos talleu…

3.- L’últim home en la terra
Ah, filho de puta, agora sim. Una coproducció italoamericana que adapta la novel·la Sóc llegenda, de Richard Maltheson. La primera pel·li bona de la llista és ideal per a gaudir-la en el moment actual, ja que es tracta de la historia d’un món postapocalíptic on l’últim home sa viu envoltat de persones infectades per una espècie de virus que no sabem ben bé de què es tracta.

Vaja, la mateixa situació que ens trobem nosaltres cada vegada que eixim al carrer a tirar la brossa.

4.- La nit dels morts vivents
Quasi res porta la Viqui: la pel·lícula que revolucionà el cinema de terror, el gran clàssic que va segellar la imatge que actualment tenim dels zombies, i una cinta preservada per la Biblioteca del Congrés Americà.

Tampoc és que calga fer molta més explicació, ja ho diu el títol. La cosa va de zombies, i fa molta por. El director fon George Romero, considerat un dels pares del cinema de terror i el nom del qual vos sonarà si heu jugat al vídeojoc Lollipop Chainsaw, un hack-and-slash que ja té uns quants anyets i que bevia de la cultura pop americana.

5.- Dementia 13
I finalitzem el nostre repàs de hui amb l’òpera prima de mon tio Paco. I és que 10 anys abans d’adaptar la novel·la aquella de Mario Puzo, un tal Francis Ford Coppola es dedicava a fer pel·lícules de terror. Assassinats, herències i un castell en Irlanda on es coneix que passen coses d’a xavo són les claus d’este clàssic del cinema. Per si de cas, no vos acosteu massa per allà, que podríeu acabar partits en dos meitats i no està la cosa ara com per a anar a l’Hospital.

I amb això deixem esta tercera llista de pel·lícules per a vore de bades en Viquipèdia. Si encara teniu ganes de més, podeu buscar altres pel·lícules del mateix cineasta, com The Terror, que també podeu visualitzar gratuïtament a la nostra enciclopèdia favorita. I no tingueu pressa per acabar-les, que tenim temps de sobres per a vore-les totes.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €