De vent i ales, nou disc i documental de Txarango

De vent i ales Txarango

L’esperat quart disc de Txarango es titularà De vent i ales i veurà la llum divendres 19 de juny a través del segell barceloní Halley Records. Abans de la seua publicació, els ripollesos han presentat una petita peça documental enregistrada per ells mateixos que aporta les claus de l’imaginari del nou disc a través de les imatges dels viatges i els escenaris que l’han inspirat. “De vent i ales és un títol lleuger que parla d’estendre les ales per deixar-se portar pel curs de la vida“, afirma Txarango. El títol surt de la cançó “Les coses senzilles“, que parla de la lleugeresa i la fragilitat de la vida.

Txarango explica que les noves cançons neixen d’experiències com dormir al peu del Mont Fuji, córrer xops sota la pluja a les muntanyes del café al nord de Colòmbia, de fer la ruta dels Balcans d’entrada a Europa al costat de persones a la recerca de refugi o de caminar amb cura al desert ple de mines dels camps sahrauís o acompanyats dels dioles a Caparan (Senegal). De vent i ales sorgeix també de les seues vivències a l’Índia o al Brasil, on van aprendre rodejats de comunitats indígenes en resistència a valorar el temps. Un temps que “cura les ales“.

La banda sonora de la peça documental també ens descobreix fragments de nou de les noves cançons de Txarango: la invitació a sortir a buscar el camí de “Quan cau el sol” o de celebrar-lo a “Nous camins“. La fragilitat de la vida a “Les coses senzilles“, el cant a l’amor no viscut de “Si saberes“, la celebració de la vida compartida d'”Avui que fas anys” i “Bendita vida“, o “Aguacero” que parla com la música pot prendre la força d’un aiguat i arrasar tota la brutícia d’aquest món salvatge. Finalment, també hi apareixen “La foguera“, tant llatinoamericana com mediterrània, on crema tot allò que ja no es necessita i l’emotiva “És hora de tornar a casa“, que tanca el disc.

Foto: Bernat Almirall

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €