Així serà el festival La Cabina 2020

La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València celebra la seua tretzena edició del 10 al 20 de novembre. S’han rebut prop de 300 pel·lícules de tot el món de les quals s’han seleccionat 24: 12 en Secció Oficial (que engloba pel·lícules de ficció) i 12 en Amalgama (no ficció). Aquesta edició del certamen és una edició rècord quant al nombre d’estrenes entre els films que compta en el seu programa. Del total de les 24 seleccionades, La Cabina comptarà amb tres estrenes mundials (Domicílio Incerto, Revelaciones i Wanderers), tres estrenes europees (The Whitering, Hot Summer i 48 Shaot Im Abba) i 15 estrenes nacionals (An Aarabian Night, My World in Yours, Destiniy Deluxe, One and Thousand Nights, Lychen 92, Masel Tov Cocktail, Rouler, Being Sascha, Tendre, Mords-les, Off Season, Back to 2069, Homeland Gone, Mes Voix i Reconstitution d’une scène de chasse).

Aloma i Mila _ Tràiler from Tuixén Benet on Vimeo.

 

La Secció Oficial, reservada a pel·lícules de ficció, tracta sobre la recerca, de l’amor o de la família amb rerefons social, polític i cultural o emmarcats en la problemàtica dels refugiats palestins, la cultura jueva o un futur distòpic. Regne Unit, Espanya, Suècia, Portugal, França, Alemanya, Hong Kong o Corea del Sud són els països des d’on arriben aquests migmetratges que optaran pels premis a Millor migmetratge, direcció, guió, interpretació principal, interpretació de repartiment, direcció d’art, disseny de producció, fotografia i música.

A causa de la conjuntura actual provocada per la COVID-19, només hi haurà una sessió de Secció Oficial per dia, amb seu en La Filmoteca a les 18 h., en la qual es projectaran tres migmetratges. Per la seua banda, la Secció Amalgama, que cada any agafa més força, passarà a tindre dues sessions en les quals es projectaran dos migmetratges (en el seu primer passe a les 18 h.) i un migmetratge (a les 20.30 h.) en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

LYCHEN 92 – Constanze Klaue (2020)

A més, La Cabina continua apostant pels Fashion Films, la nova manera de narrar la moda a través de l’audiovisual. Aquesta secció de la Cabina, que compta amb la col·laboració de Barreira A+D i La Mutant, compleix ja el seu tercer any, sent dels pocs festivals a Espanya que inclou aquesta categoria, i acollirà l’estrena en pantalla de gran de tres Fashion Films valencians Ramat gardens. The revolutionary costume for today, de Enoy Blasco; Aquellos días bailongos (Those dancing days), de 404 STUDIO; L’insecte dirigit per Amanda Fernández per a Pellicer Officiel.

Carne Cruda repeteix emisió en La Cabina

El cèlebre espai radiofònic torna a La Cabina amb una nova emissió des de La Mutant, gràcies a la col·laboració de la Regidoria d’Acció Cultural del Ajuntament de València. El festival inaugura hui la seua tretzena edició en el Teatre Talia a les 20h., i donarà principi a 10 dies del millor cinema internacional de 30 a 60 minuts.

Els inicis accidentats del programa i el seu instint de supervivència l’han col·locat en el més alt del rànquing nacional: des dels primers anys en Radio 3 fins a la seua polèmica cancel·lació en 2012, passant per una breu escala en la Ser o la consolidació digital, l’espai conduït per Javier Gallego s’ha mantingut fidel al seu esperit crític, la sàtira política i el compromís amb diferents col·lectius i les seues reivindicacions. Des de 2014, Carne Cruda s’emet com podcast independent a través de diferents webs, emissores d’FM i plataformes, i es finança mitjançant aportacions dels seus seguidors. Reconegut amb el premi Ondas en 2012, l’espai ha collit diferents guardons durant la seua trajectòria, i entre els més recents es troben el Premi Prisma a la millor peça de divulgació científica o el de millor programa en la categoria de Societat i Actualitat en la votació d’oïdores d’Ivoox, la plataforma líder de podcasts al nostre país.

Javier Gallego i el seu equip tornaran a la Cabina per a gravar l’emissió de Carne Cruda davant els seus incondicionals, i comptaran amb la visita d’Inma Álvarez, directora del documental Hostal Espanya, que competeix en la Secció Amalgama; Jany Collado, protagonista de La mort de Guillem, i el seu productor, Rafa Molés (Suica Films); Alex Badía, productor de Parir en el segle 21; la humorista, actriu i dramaturga Patricia Sornosa; i la banda Futur Terror, que posarà la banda sonora en directe al programa.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €