Poblet, nova iniciativa dels creadors/es en valencià

Estem vivint un moment en el qual el consum audiovisual està en ple canvi. Ja fa anys que existeix Youtube, una plataforma on milions d’usuaris creen i consumeixen vídeos des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet, però en els últims temps han sorgit noves plataformes de vídeo com ho són Twitch (retransmissions en directe) o TikTok (vídeos musicals curtets).

En aquestes podem trobar gran quantitat de creadors i creadores fent multitud d’activitats: xarrant amb els seus espectadors/es, jugant a videojocs, produint música o inclús cuinant, i l’avantatge que tenen aquestes plataformes és que qualsevol persona pot crear contingut. És per això que molts valencians i valencianes no s’han volgut quedar arrere i s’han sumat a aquesta revolució del món audiovisual. MissTagless, Malparlat o Apitxat són els noms d’alguns dels molts creadors/es de contingut en valencià.

El valencià, però, té molt poca visibilitat a les xarxes en comparació amb altres llengües i moltes desconeixen les propostes en la nostra llengua. És per aquesta raó pel que Aitor Muñoz, estudiant de Comunicació Audiovisual a l’UJI i creador al canal de Youtube Llet i Vi, ha decidit crear un portal web junt amb un grapat de creadors i creadores per a que així puguem descobrir de forma ràpida i senzilla el contingut que es puja a les xarxes socials en la nostra llengua.

A més de les recomanacions que teniu en Tresdeu o pàgines com Valençubers ara també podeu visitar Poblet.info per navegar entre contingut audiovisual en valencià, no hi ha excuses per no consumir el valencià a Internet!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €