Coneixes la història del Triangulista?

Una bossa de plàstic llançada per la finestra i un enigmàtic personatge que va en la seua casa-tricicle protagonitzen “Plàstic” el nou vídeo del Triangulista, l’alter ego artístic de Francesc Burgos (Tavernes de la Valldigna, 1976), ambientòleg de formació i un activista cultural incansable.

El vídeo, dirigit per Pau Berga i produït per Tresdeu Media i el Teatre del Raval de Gandia, té la intenció ètica de denunciar la crisi ambiental que pateix el planeta i el propòsit estètic de crear un imaginari propi on destaquen els instruments insòlits.

Aquest treball visual, gravat en la Marjal de La Safor, submergeix a l’espectador en un univers fantàstic protagonitzat pel Triangulista, un rodamón plenament conscient de la contaminació ambiental i que en el seu recorregut pels camps i les platges és testimoni del desastre ecològic que l’ésser humà deixa al seu pas.

Són tants els estímuls contraris a detenir la destrucció del planeta, que és difícil creure que un vídeo arribe a influir realment, encara que està fet amb la intenció de despertar consciències a través de l’art i l’humor. El vídeo, com es veu, té un marcat ambient apocalíptic, ja que l’ésser humà es dirigeix a un precipici creat per les seues pròpies accions“, afig Burgos sobre la finalitat de “Plàstic“. Ple d’artefactes i objectes d’attrezzo únics i extraordinaris com el falcó Pep el Xoriguer, fidel company d’aventures del protagonista i la seua pròpa casa-tricicle. Dues peces creades per l’artista i constructor de maquinària escènica Jordà Ferré (Antiga i Barbuda), que sumats a l’extravagant vestuari del protagonista dissenyat per María Almudéver aconsegueixen transportar a l’espectador al ric món interior del seu creador.

Plàstic” forma part del EP homònim, primera producció musical del Triangulista, un treball conceptual i artesanalment desenvolupat per l’artista, qui ha interpretat, gravat i mesclat les quatre cançons amb un munt d’instruments que no són instruments (poals de fem, caixes de te, claus de casa, taula de fusta…), ja disponible en totes les plataformes digitals i, ben aviat en edició física en vinil.

Qui és El Triangulista?

El Triangulista és, com dèiem abans, l’alter ego artístic de Francesc Burgos, qui compta vint anys de trajectòria al capdavant de diferents projectes, tant en l’àmbit de la gestió cultural (LaCasaCalba i Teatre del Raval de Gandia), com en el de la creació artística (Amanida Peiot i La POP, Petita Orquestra Peiotaire). Burgos ha creat aquest estrafolari personatge sense límits: una proposta singular que abraça les arts vives, la tecnologia retrofuturista i la reutilització d’objectes, amb una mirada poètica i estimulant, alhora. En definitiva, un somni fet realitat.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €