Així interpreta el Diluvi a Ausiàs March

El Diluvi, la banda liderada per Flora Sempere i David Payà publica “Tot amor falla”, una cançó creada a partir del poema d’Ausiàs March “No pot mostrar lo món menys pietat”. Aquesta obra és una proposta de la societat literària Saforíssims i de l’Ajuntament de Gandia i pretén que el poeta de la capital de La Safor tingui un dia de celebració i reivindicació marcat al calendari local.

Pretenem que la cultura arribe al poble i que la gent tinga l’oportunitat d’identificar-se amb el seu poeta i que, també, Gandia puga ser identificada per ell. El Diluvi encaixa perfectament amb les intencions del projecte, veure March d’una manera nova, festiva, atrevida, balladora, rebel i divertida”, afirmen des de l’associació literària.

A la cançó “Tot amor fallael Diluvi parla d’amor, de les formes d’entendre’l. Tantes com persones existeixen. Amb el poema d’Ausiàs March es veu un amor que, per la possibilitat de perdre’l, no li permet gaudir-lo. Això és el que s’ha volgut reflectir en la peça audiovisual que l’acompanya. El fil roig està present durant tota la història representant la llegenda japonesa que diu que tots estem units per un fil roig des del dia que venim al món, aquest es pot enredar, tensar i envellir, però mai es talla. El videoclip està dirigit per Pacorro Sanchis i ha estat gravat a Gandia, Beniarjó i Cotalba, tots tres llocs relacionats amb Ausiàs March.

No és la primera vegada que el Diluvi afronta aquest procés polipoètic d’adaptació de versos i creació de música a partir de la paraula. Bona mostra d’això és el seu últim espectacle “Els Amants”. El seu directe és poesia escènica, teatral, poesia visual i musical. Un homenatge a Ovidi pels 25 anys que fa que se’n va anar de vacances. Una representació que posa les emocions a flor de pell, que va directa a l’ànima del que ja s’estima a Ovidi i també a la del que encara no sap que el començarà a estimar.

Premi Joan Valls i líders d’audiència en À Punt

La música i la reivindicació de la banda de l’Alcoià no s’aturen i continuen recollint fruits de la seua tasca incansable. Fa uns dies se celebrava la 27a edició dels Premis Joan Valls on el Diluvi van ser guardonats amb el premi al compromís amb la llengua i cultura del País Valencià pel seu perfil literari dels seus treballs i el to reivindicatiu i de crítica social de les cançons.
A més, dins de l’espai dedicat a concerts que emet la radiotelevisió pública valenciana, el Diluvi ha estat la banda que ha aconseguit captivar a més espectadors del cicle, aconseguint un 6,7 de quota de pantalla.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €