L’exposició definitiva sobre la música valenciana

La ​Universitat d’Alacant obri les portes d’aquesta exposició que revisa les dues últimes dècades de la ​música valenciana​. A la mostra podreu descobrir els grups de música i els artistes des de finals dels 90 fins a l’actualitat. S’hi fa una panoràmica general al moviment de reviscolament musical que s’ha produït al País Valencià. A més de les cançons, el recorregut de l’exposició passa per l’​art gràfic​, la ​literatura,​ els festivals​, l’àmbit familiar, les publicacions periòdiques i el vincle amb els estudiants.

L’exposició consta d’una sèrie de ​panells temàtics​, vitrines amb llibres i material divers i tres ​pantalles​ que reprodueixen concerts, videoclips i programes de televisió o d’internet. A partir d’abril, hi haurà una sèrie d’​activitats complementàries al voltant de l’exposició: presentacions de discos, projecció de documentaris, concerts… En aquesta programació, també s’hi inclouen unes ​jornades didàctiques amb ponències, experiències didàctiques i taules redones que tindran lloc els dies 4, 5 i 6 de maig.

La mostra estarà exposada fins al ​30 de ​juny de 2021 a la ​Sala Aifos (edifici III de Filosofia i Lletres, núm. 18 en ​el plànol​) de la Universitat d’Alacant. L’horari de visites és de dilluns a divendres de 9 a 14 h i, després de Pasqua, també de dilluns a dijous de 16 a 19 h. Posteriorment, l’exposició ​rodarà per altres localitats, en espais expositius o museus, així com en altres seus universitàries. A més, hi haurà una versió reduïda per a espais més xicotets, centres d’ensenyament, aules culturals, etc.

El cartell de #PrimaveraMusical ha anat a càrrec d’​Helga Ambak​. La ​il·lustradora ​de Muro (el Comtat) ha treballat dins del camp de la música des del disseny gràfic i la direcció artística. Entre d’altres, amb ZOO, Smoking Souls o Inèrcia. Pel treball que va fer amb ​Translúcid va rebre el Premi Ovidi al Millor Disseny el 2020.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €