La Plata publiquen ‘Victoria’ i confirmen la seua tornada després de tres anys

Victoria. No fa falta més que una paraula, per a definir la tornada d’un dels grups més necessaris del panorama nacional. La Plata, el grup valencià que porta amb si els sons de la new wave, publica la seua nova cançó sota el nom «Victoria», amb la qual avancen el que serà el seu segon àlbum, des que en 2018 va veure la llum «Desorden».

Amb aquesta cançó tracen un fil de pistes de cap a on es mou l’univers sonor i creatiu dels valencians. La Plata és el nom de la formació sota el que responen conjuntament Diego Escriche, Miguel J. Carmona, Patricia Ferragud, Salvador Frasquet i María Gea. En aquesta ocasió, als comandaments del treball es troba Hans Krüger en els Montreal Studios. Krüger, qui ja va signar l’enregistrament de l’última referència de La Plata, el EP «01 03 2019», extrau en aquesta ocasió un so a cavall de l’electrònic i el postpunk romàntic i melancòlic que recorda a Décima Víctima, el grup de la «movida madrileña» més obscur i breu.

«Victoria» s’ha publicat junt el seu videoclip, que ha estat dirigit per Gema Polanco, qui ha cuidat cada detall que apareix en ell. La publicació del nou disc encara no té una data fixada, però tot apunta que no esperaran que passe un altre any sense mostrar al públic tot el que tenen per oferir. Les lletres directes i amb força de La Plata exerceixen, una vegada més, d’altaveu de les inquietuds i frustracions de les joves generacions.

L’origen de la banda naix quan Diego va llançar «Un atasco» -cançó inclosa al primer disc- en solitari, a la fi de 2015, amb el nom «0000000». Però és a meitat de 2016 quan s’uneixen a ell la resta del grup per a consolidar el projecte arrelat a València.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €