Iniciatives valencianes per a ajudar a les dones afganes

En els últims dies han aparegut un fum de noticies sobre la situació d’Afganistan. Açò és degut a la de vulneració dels drets humans ocasionada per la fugida del president Ashraf Ghani després que els talibans hagen dominat el país fent-se amb el control de Kabul. Actualment, el control per part dels talibans és de 30 de les 34 capitals del país. Per això, moltes de les persones afganes intenten fugir del seu país cap a llocs més segurs i acollidors.

La ciutadania internacional ha mostrat un alt grau de solidaritat, i també certs personatges polítics han contribuït a visibilitzar la causa. Per exemple, des del govern de la ciutat de València s’ha destacat com una ciutat acollidora i segura. D’altra banda, també es troba un gran suport des dels sectors culturals. Un gran nombre d’artistes han reivindicat, ja siga des dels escenaris, o des dels seus perfils a xarxes, la situació d’invisibilització que està patint la dona a Afganistan.

En aquest sentit, una de les iniciatives valencianes ha sigut la duta a terme per Olga Mollà (Colors Al Vent). La guanyadora d’un premi Tresdeu ha col·laborat amb la popular web Domestika en una acció on participaven artistes de diverses parts del món. Ara posa a venta l’original i els seus prints, els beneficis dels quals aniran tots destinats a la ONG Women for Women Internacional, que ha obert una campanya d’emergència en suport a les dones afganes.

Així doncs, davant la mostra de preocupació internacional davant aquesta situació, s’han realitzat en aquest moment tan complicat algunes actuacions de diversos tipus, ja siga tant de membres de la política valenciana, com des del sector cultural.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €