Pops Marítims 2021 arriba a València i Alacant

El festival Pops Marítims ha proposat, als darrers anys, una programació musical de qualitat, d’artistes emergents i amb discursos que ens qüestionen allò establert, sempre des d’una mirada inclusiva, una mirada de gènere igualitària i una mirada atenta a la diversitat lingüística del nostre entorn.

Si a la primera edició del Pops Marítims vam tindre l’oportunitat de gaudir de les dues propostes més premiades per la crítica musical, com ara Maria Arnal i Marcel Bagés, o el fenomen de Rosalía entre d’altres, a poc a poc es va consolidar el festival com un espai destinat per a les altres músiques transportant-nos al món de Dorian Wood, Pony Bravo o Anari, amb Enric Montefusco, Niña Coyote eta Chico Tornado i la darrera ens va acostar a la cruesa de les propostes més vibrants del panorama de les músiques indispensables com Egosex, Cala Vento o Futuro Terror.

Ara per a l’edició 2021, el festival busca ser un esdeveniment reflexiu que desborde els límits de la música i ens aprope a altres geometries: repensar la nostra relació amb el públic, amb l’esfera social, amb els joves, amb l’entorn immediat dels Poblats Marítims, amb el sentit de la cultura i els festivals en plena crisi ecològica, sanitària, ambiental, social i econòmica.

Cal destacar que per primera vegada el Pops Marítims fa la seva primera incursió a Alacant el 17 de setembre al recinte Muelle 12, on rere la cancel·lació del concert d’Aron, el festival pren força amb dos de les bandes valencianes amb més rellevància del circuit: El Diluvi i Smoking Souls.

A València celebra la 5a edició els dies 2 i 3 d’Octubre en un nou recinte, el Veles e Vents. El nou espai acull el festival que es consolida com una proposta única amb la capacitat d’acostar músiques diverses. És el cas de Sandra Monfort amb composicions tenen colors propis de la música clàssica, flamenc, música d’arrel i pop. Laura Esparza i Carlos Esteban que actualment es troben presentant el seu primer disc, “Mare Natura”. La Plata en aquesta cita estrenarà el seu nou disc ple de tempos accelerats i melodies constants que, evocant la música de ball que sonava a les discoteques valencianes presentant-se en forma d’himnes de poc més de 3 minuts. Sebastián Cortés és un dels artistes revelació de la temporada amb més de 300K oients mensuals a Spotify. Pongo estarà per primera vegada a València, la cantant d’origen angolès ens porta la seva barreja de Kuduro, Break, Malanje, dancehall, una improbable fusió de ritmes que es troben a l’Àfrica Central i del Sud què amb la seva veu, potent, rítmica, però també fràgil i sensible, condueix a un univers captivador, ens porta a la vora de la dansa com del saudade. Queralt Lahoz també per primera vegada en València,  presenta Pureza el seu primer LP de l’artista catalana, publicat al maig de 2020, que es perfila com una de les grans promeses del panorama. Paranoid 1966 és una cantant i compositora amb arrels africanes, criada en Alacant. Tanquen el cartell Caramelo i Anouck the band ambdues bandes de recent creació a la ciutat de València.

Compra la teua entrada per al concert d’Alacant en Entradas, i el de València a Notikumi!

pops maritims 2021

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €