Cartell complet de la Fira Trovam (Castelló de la Plana)

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ha anunciat la programació artística completa de la seua novena edició. Entre els artistes que s’incorporen al cartell figuren intèrprets com Zoo, Sidonie, Ferran Palau, Esther i Ovidi25, entre altres. Un total de 13 noves incorporacions artístiques se sumen a la programació que ja se va anunciar fins a completar un cartell amb més de 40 actuacions musicals. L’esdeveniment se celebrarà des del dimecres 3 fins al dissabte 6 de novembre a Castelló de la Plana i tornarà a ser el punt de trobada dels professionals del sector i dels amants de la música.

Concert de presentació a València

Com a novetat d’enguany, s’ha de destacar que el Trovam – Pro Weekend farà un concert de presentació a la ciutat de València. L’acte tindrà lloc el pròxim dijous 23 de setembre al Centre Cultural La Beneficència de València, a les 19:30 hores. Aquest concert està organitzat en col·laboració amb l’àrea de Cultura de la Diputació de València. Els assistents podran gaudir amb les actuacions de Gem i Àlex Blat, cantant del grup Tardor que també ha posat en marxa un projecte en solitari. L’entrada serà gratuïta, però s’ha de reservar la localitat a través d’aquest enllaç.

Les incorporacions al cartell

La novena edició de la Fira Valenciana de la Música comptarà amb més de 40 bandes i solistes locals, autonòmics i estatals de gèneres diversos. Les noves incorporacions al cartell del Trovam – Pro Weekend estan encapçalades per Zoo, una de les formacions valencianes amb més seguidors en l’actualitat i que arribaran a la capital de la Plana Alta per presentar el seu últim treball, Llepolies. També s’ha de destacar la presència de Sidonie, punta de llança de l’indie-rock estatal que continua amb la gira de presentació del seu últim disc, El regreso de Abba. A més, Ferran Palau posarà en escena el pop i l’electrònica delicada de l’àlbum Parc, editat a principis del 2021, i de creacions anteriors.

El cartell de la Fira es completa amb intèrprets valencians com Esther, cantautora vinarossenca que ha captivat el públic amb l’EP Les teues ales. La vocalista Mireia Vives i el guitarrista Borja Penalba, en companyia de David Fernàndez i David Caño, posaran sobre les taules l’espectacle Ovidi25. Des de La Marina, Mo’Roots exhibirà les influències del reggae, el jazz, la música festiva i el rock dels seus components. D’altra banda, Viktorija Pilatovic, cantant de jazz nascuda a Lituània i resident a València, exposarà el seu ampli ventall de registres musicals. Wild Alkman, projecte de folk de baixa fidelitat que encarna Alberto Pérez, i Aretha y Los Franklin, amb un homenatge al Rhythm & Blues, el soul i el funk, també se sumen al Trovam – Pro Weekend.

Quant a la representació estatal, aquesta es completa amb Liher, quartet de rock pesat que ha desenvolupat un projecte transmèdia en el seu tercer llarga durada, Hemen herensugeak daude (Ací hi ha dracs); Vaho, sextet madrileny que ofereix un pop enèrgic de lletres reflexives; Gitano de Palo, gallec que unifica el quejío flamenc i l’electrònica; i Lemonille, projecte del multiinstrumentista i compositor Nicola Masseria ubicat a Barcelona i influït pels ritmes de la new wave, el synthpop i l’experimentació digital.

Una programació per a tots els gustos

El públic que s’aprope als diversos escenaris de la Fira Valenciana de la Música tindrà al seu abast una programació molt eclèctica. Entre les propostes de ritmes urbans i festius cal mencionar les actuacions de La Fúmiga, formació d’Alzira que estrenarà nou espectacle a Castelló de la Plana; Samantha, qui s’ha consolidat en el panorama estatal amb el seu primer llarga durada, Nada; Mafalda, grup que obrirà la gira Les Infelices al Trovam – Pro Weekend; i Maluks, amb la seua fusió de dancehall, reggae, cúmbia i dub.

Els aficionats al pop també tindran on escollir. Així, el cartell inclou els directes d’Àlex Blat, qui mostrarà el seu primer treball en solitari, La veritat; Òscar Briz, qui també arribarà a la Fira amb nou treball sota el braç, Amor & Psicodèlia en temps de virus; el duet format per Nacho Mañó i Gisela Renes, que beu d’estils com la bossa nova, el bolero i el jazz; Borja Mompó, antic integrant de Modelo de Respuesta Polar, qui s’ha aproximat a les sonoritats acústiques; i Júlia, que transportaran a l’escenari les línies de guitarra elèctrica, els teclats i els efectes digitals que conformen el disc Casa.

Un altre àlbum que s’estrenarà al Trovam – Pro Weekend serà La dansa d’un temps nou del quintet de Rafa Xambó. D’altra banda, Sierra Leona, la banda encapçalada per la cantant Ainoa Cabanes, demostrarà la seua gran personalitat i la càrrega emocional de les seues composicions. Toni de l’Hostal s’encarregarà de posar notes d’humor i sàtira amb les cançons del LP Repom. En canvi, els llenguatges innovadors de la poesia oral i escènica seran responsabilitat de Versonautas, el grup format per Ana Sanahuja i Roqui Albero.

Els ritmes tradicionals també s’escoltaran a la Fira. En primer lloc, el cantaor Josep Aparicio ‘Apa’ interpretarà versions en valencià de clàssics de la música popular que l’han marcat profundament i que ha reunit en Sinèrgies. Més experimental és la proposta de Sandra Monfort. El seu debut en solitari, Niño Reptil Ángel, parla de la condició humana a través de la música tradicional, l’avantguarda i l’electrònica. Les melodies d’arrel gallega sonaran gràcies a Tanxugueiras, escollides en una enquesta com les artistes favorites per representar Espanya a Eurovisió.

La nòmina d’artistes locals compta amb la presència de la cantant Aina Palmer, qui experimenta amb el folk, l’electrònica i el trap. D’altra banda, el quartet Annacrusa traslladarà a l’escenari els paisatges sonors del disc Duelo i del seu últim single, “Esperanza”. Una altra experiència innovadora l’oferiran Nereu i les Bèsties Marines, que es defineixen com un projecte musical de folk d’autor amb embolcall malenconiós.

Així mateix, la Fira s’enriquirà amb espectacles arribats d’altres punts de l’Estat. En aquest apartat s’inclou l’actuació d’Albert Pla, qui repassarà la seua trajectòria amb un concert en solitari. La cantautora madrilenya La Otra compaginarà l’intimisme i la crítica de les seues composicions amb ritmes d’origen llatinoamericà, rap, pop, reggae i funk. En canvi, Caminero Trío combinarà les melodies del jazz i el flamenc. El duet format per la cantant Magalí Sare i el contrabaixista Manel Fortià incidirà en la investigació sobre melodies, formes i ritmes. Els balears Xanguito i els gaditans Turmalina posaran les dosis necessàries de pop en la presentació de les seues últimes creacions.

Els ritmes electrònics estaran representats per Cintia Lund, qui desplegarà els ritmes de sintetitzadors que donen forma al disc Aquí en Madrid; Bulego, formació d’Azkoitia (Guipúscoa), tracta assumptes quotidians des d’una perspectiva positiva i amb un llenguatge directe; i Las Bajas Pasiones és un projecte que combina l’experimentació digital, els teclats, els ritmes ballables i les guitarres.

Finalment, és necessari apuntar que el Trovam – Pro Weekend també ha pensat en el públic familiar. En aquest apartat, s’ha de ressaltar l’actuació de Trobadorets. Els castellonencs faran sonar els temes de l’àlbum Paco, com ens fas xalar, el seu particular homenatge a Paco Muñoz. D’altra banda, Iruixa + Skargots posaran en escena una proposta atractiva visualment amb unes composicions que aborden valors com la igualtat, el medi ambient i la solidaritat.

Atentes, les entrades eixiran a la venda el 28 de setembre al seu propi web.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €