El joc de taula on només es guanya si guanyem tots i totes

Hui parlem de Consortium, una proposta de joc de taula que ens arriba amb aquesta premissa: “Ens exporten els costos i s’apropien dels beneficis que no han generat i després ens diuen que les nostres economies no s’aguanten. De veritat? Aquest és el joc d’una economia que està cada vegada més lluny de la inversió i l’esforç per la construcció d’un futur, a llarg termini. Un sistema d’immediatesa, de curt termini, que no respecta el tempo de la vida. Un joc en el qual les persones i el planeta no són més que recursos a explotar per a l’obtenció del benefici financer d’uns pocs. Un joc que s’accepta sense massa problemes. Potser per considerar intocable o impossible d’afectar, per desconeixement, per deixadesa, per inacció o potser per altres raons. La conseqüència està escrita“.

Els bancs perden diners i acabem pagant-ho totes les persones a través dels nostres impostos. Mentrestant, ells continuen distribuint dividends als seus accionistes. Les fàbriques de carn, que és el que són, contaminen el sòl i els aqüífers i totes patirem els seus actes amb la nostra pròpia salut, la qual cosa es converteix en milions d’euros de costos que tornem a pagar entre totes les altres. I així podríem seguir pàgina rere pàgina. És absolutament necessari que aquesta realitat arribe a totes les cases, a totes les persones perquè puguen actuar amb coneixement de causa“, segueix.

Des d’aquesta preocupació per la difusió d’aquest coneixement naix Consortium, un joc de taula que aborda aquesta labor de compartir el coneixement amb totes les persones d’una forma senzilla i divertida. Ens mostra la realitat que tenim i ens proposa una altra manera de respondre des de la societat on la vida es defensa contra el sistema que la castiga. Ens parla d’una realitat possible on ningú gana si algú perd, la cooperació s’anteposa a la competència, el col·lectiu a l’individual i el planeta en totes les seues formes de vida ens evidencien la interdependència entre totes elles. No és un conte ni un somni sinó una imperiosa necessitat rendible que té capacitat de ser si totes ens obstinem en això. Consortium ens convida a ser part de la vida, accionar en el seu defensa i participe de la seua realitat, a ser accionista de la terra.

El meu avi era pastor d’un xicotet poble de l’interior de la província de València. El sistema sempre el va situar com un productor de carn, de llana i en alguns casos de llet, però mai va reconèixer la seua labor en la conservació del sòl, la neteja de les muntanyes o la preservació del patrimoni natural. Això mai es va convertir per a ell en una renda“, comenta Raúl Contreras responsable de Nittua.

En definitiva joc per compartir amb tota la gent del vostre entorn. Que convida a jugar i acabar la partida amb una sobretaula que us permeta qüestionar el que s’estableix i on no ens deixem enganyar per les paraules políticament correctes però inadequades per a descriure la realitat. Cridem a les coses pel seu nom i siguem responsables en la presa de les nostres decisions davant el sistema.

Ara és el nostre torn, Consortuim està buscant arribar a totes les cases possibles i per a això han triat la via d’un micromecenatge en la plataforma Goteo.org. Ajudem-los a fer-lo possible!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €