Mobilitzacions per al 8M: Ix al carrer i participa

Un any més, arriba el 8 de març i eixim al carrer per defensar els drets cap a les dones, per acabar amb tanta desigualtat, per lluitar perquè arribe el dia en què els homes i les dones siguen tractades per igual i pel que són, persones.

En este sentit i, com cada any, s’han organitzat actes i mobilitzacions de punta a punta del territori valencià. I ací et posem al dia.

“Ara que estem juntes, aliances feministes”

És el lema que, este any, l’Assemblea Feminista de València busca la mobilització general en un moment sense restriccions per la pandèmia, fet que l’any passat sí que hi havien.

En aquest sentit, l’assemblea ja ha preparat actes per a aquest cap de setmana per la ciutat de València. Tant dissabte com diumenge uneix-te als barris de Cabanyal, Ciutat Vella, Benimaclet o Russafa.

El dia 7 de març, des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de València, s’ha preparat una trobada “Feminisme per a totes” en el Complex Esportiu de La Petxina, i que se celebrarà a partir de les 18.30 hores.

I ja, per al 8 de març, a les 19.00 h començarà la manifestació que començarà des de l’Institut Lluís Vives i acabarà a les Torres de Serrans amb la lectura del manifest i les actuacions del Cor Dona Veu i la rapera Tesa.

Una manifestació que s’obrirà amb la pancarta amb el lema d’aquest any: “Les dones fem revolució feminista”.

Altres poblacions com Albal, Alboraia, Xiva, Oliva o Paiporta han preparat concentracions per al dia 8 a les 12.00 hores. A la vesprada, també a les 19.00 h, hi ha mobilitzacions convocades a Gandia, Xeraco, Xàtiva, entre altres.

Russafa 8M 2022 Assemblea Feminista de València

Alacant: “Les dones per la igualtat”

Alacant també han convocat, aquest dia la vaga general estudiantil a l’Esplanada (València també l’ha convocada a la Facultat d’Història). I, aquest mateix dia, a la vesprada a les 19.00 hores, la manifestació.

Les veïnes i els veïns d’Alcoi també eixiran al carrer a les 19.00 h, en canvi, a la ciutat veïna, Cocentaina serà al matí, a les 12.00 h. Altres municipis que eixiran al carrer el 8M seran el Campello, Finestrat Alfàs del Pi, Elx (a la Plaça de l’Aparadora), Oriola, entre molts municipis més.

Castelló: “Nosaltres som, perquè elles van ser”

La ciutat de Castelló també ha preparat molts actes i activitats entorn d’aquest dia. Sota el lema “Nosaltres som, perquè elles van ser”, i també se suma a eixir al carrer i reivindicar els drets que com a persones reclamem amb la manifestació del 8M que se celebrarà a les 19.00 h des de la plaça de les Aules. Albocàsser i Alcora també eixiran al carrer a migdia en aquest 8M.

Una reivindicació que, no oblidem, ha d’estar present els 365 dies de l’any.

 

@feslloc

Esther, una de les noves confirmacions del Feslloc 2022 vos anima a participar en les mobilitzacions #feministes amb motiu del #8M#Feslloc2022

♬ sonido original – F E S ! ! O C

 

Fotos: Assemblea Feminista de València

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €