Les novetats més interessants per a Sant Jordi 2022

Per Sant Jordi, llibres i roses. La literatura és protagonista als carrers, i les seues novetats, també. A Catalunya, com marca la tradició, el 23 d’abril s’ompli de llibres i de roses. Un dia en què la periodista i booktuber Marta Meneu pensa viure’l “és el meu primer any vivint a Barcelona i aquest any vull experimentar com es respira aquest dia, tan assenyalat, per aquesta ciutat”, ens ha comentat.

I, en 2022 coincideix que, també, celebrem l’Any Fuster i, això, està ben present entre les novetats d’algunes editorials.

Parlant de novetats, què podem trobar?

“El món de cada dia i altres restriccions mentals”- Joan Fuster. Bromera

En Bromera celebren els #CentdeFuster, ja que aquest 2022 se celebra el centenari del naixement de Joan Fuster. I com ho fan? Amb un volum de l’escriptor de Sueca que, per primera vegada, recull una mostra dels articles que publicà en ‘Serra d’Or’.

Imatge editorial Bromera

Una celebració a la que, també, estarà present en la nova edició de la Fira del Llibre de València, que tindrà lloc del 28 d’abril al 8 de maig als Jardins de Vivers.

Dins de Bromera, també està Eclèctica, per al públic adult d’aquesta editorial. I, ací, recomanem algunes novetats literàries com “L’inesperat i altres contes” d’Isabel-Clara Simó, recordant a l’escriptora alcoiana. Un llibre divertit i amb el llenguatge que sempre l’ha caracteritzada.

La col·lecció Llavors de Sembra Llibres

En Sembra Llibres han iniciat 2022 ben forts. I, de cara a Sant Jordi, vos proposem novetats literàries de l’editorial com “La màquina del temps” de H.G. Wells, per als amants de la ciència-ficció clàssica, “La muntanya” de Laia Assó, per als amants de la natura, la reedició que han fet amb “Insurrectes de res” de Joanjo García, entre moltes més novetats que ens proposen.

novetats

Imatge Sembra Llibres

“Contes urbans” de Mercè Ibarz. Llibres Anagrama

Una de les novetats per aquesta primavera. Encara que ens farà esperar fins a maig, “Contes urbans”, la periodista Mercè Ibarz ens sorprendrà amb aquesta nova aventura.

Una editorial d’on, també, recomanem tot un clàssic com és “Canto jo i balla la muntanya” d’Irene Solà o “Napalm al cor” de Pol Guasch.

En aquesta editorial, Marta Meneu també ens recomana “Cauterio” de Lucía Lijtmaer, que, aquest Sant Jordi, pensa comprar-se.

Les novetats de l’editorial Tigre de Paper

Des d’ “Un món comú” de Marina Garcés fins a “Una teoria feminista de la política. Per una política antiracista de la protecció” de Françoise Vergés. Són dos de les propostes literàries per aquest Sant Jordi.

novetats

Imatge via Instagram @tigrepaper

Altres propostes que et recomanem i que, també, acaben d’eixir del forn són “Mamut” d’Eva Baltasar o “Antifascistas” de Miquel Ramos.

I per a elegir un bon llibre, també és important elegir la llibreria per a comprar-lo. I, des de Tresdeu, et recomanem La Rossa, La Repartidora, 80 mundos, Detroit o Fanset.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €