Entra i descobreix “Dones i valencianisme” un projecte per visibilitzar el invisibilitzat

Si busquem per la història i pel que llegim del nostre passat ens adonem que, en la majoria de vegades, falten més noms de dones que han fet, i molt, i han lluitat, i molt. En aquest projecte “Dones i Valencianisme” es pretén, en format arxiu web, rescatar-les de l’oblit a tantes i tantes dones que han estat lligades, d’una forma o altra, a la història del valencianisme.

I a qui inclou aquest projecte?

Doncs a dones que han defensat el nostre patrimoni cultural, ecològic, lingüístic, artístic, històric, literari o musical del País Valencià. I acull a protagonistes des del 1900 fins hui en dia, fins ara amb més de 27 dones que han fet aquest activisme.

I què inclou aquest arxiu web?

Vídeos i entrevistes a les dones de l’últim període, podcasts, il·lustracions pròpies de les dones i una col·lecció de llibres.

Per aquesta col·lecció, el primer llibre s’anomena “Pebrella: Pioneres. Dones i Valencianisme (1900-1939)”. I per què la pebrella com a símbol? Doncs perquè com bé ho defineixen es tracta d’una “planta silvestre que naix al País Valencià i, des de temps immemorials, s’ha emprat per cuinar i guarir els mals. L’hem triat com a imatge del projecte pel seu caràcter endèmic; perquè és molt utilitzada en la cuina tradicional valenciana així com per assaonar receptes internacionals i en els remeis casolans.”

Una bona elecció! Però per poder tirar avant i que, aquesta primera publicació, es faça realitat, necessiten de la nostra col·laboració.

dones

Com? Molt fàcil. Han creat a Goteo un projecte per poder recaptar recursos econòmics i fer que siga possible. Amb diferetns nivells de col·laboració o, simplement, també difonent i fent que, aquest projecte tan necessari, tinga veu i siga reconegut com es mereix. Així que ja sabeu! I llarga vida a més iniciatives com aquesta.

 

Imatge via web “Dones i Valencianisme”

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €