Comença una nova edició dels Concerts de Vivers amb més de 25 artistes

La pròxima edició dels Concerts de Vivers començarà el divendres 1 de juliol amb una programació conformada per 18 cites musicals. Al llarg de quatre setmanes, fins al diumenge 24, els Jardins del Reial acolliran les actuacions de més de vint-i-cinc artistes de diversos gèneres musicals (pop, rock, rap, electrònica, ritmes urbans, etc.). Així mateix, el públic podrà assistir als espectacles de fins a sis figures de fora de les nostres fronteres -Cat Power, Residente, Steve Vai, Julian Marley, Crystal Fighters i Simple Minds- en una de les edicions més internacionals dels últims anys. Finalment, el cicle comptarà amb una forta presència d’intèrprets femenines com India Martínez, Rigoberta Bandini, Vanesa Martín, Suu, Sandra Monfort o Lisasinson. Les últimes bandes en incorporar-se al cartell són Mr Sanchez, que actuarà junt amb León Benavente; Maio, que acompanyarà a Residente; i El Último Vecino i Nueve Desconocidos, que tocaran junt amb Los Planetas.

S’ha de recordar que els Concerts de Vivers s’emmarquen en la Gran Fira de València que organitza anualment l’Ajuntament de València per omplir d’activitats culturals i d’oci els carrers del Cap i Casal durant l’estiu. Es tracta d’un esdeveniment que se celebra des de l’any 1871 i que inclou espectacles per al públic familiar, shows d’humor, teatre i focs artificials, entre altres. En el cas dels Concerts de Vivers, les actuacions es desenvolupen en un dels llocs més emblemàtics de la ciutat, els Jardins de Vivers o del Reial, on es podrà trobar una zona de restauració amb una oferta gastronòmica variada i per a tots els gustos i diversos serveis (aparcament de bicicletes, gespa artificial, etc.). Les localitats per a les actuacions del cicle es poden aconseguir en la pàgina oficial de l’esdeveniment: concertsdevivers.com. L’obertura de portes del recinte tindrà lloc a les 19:30h cada dia de concert.

18 vetllades musicals

El grup Stay Homas tindrà l’honor d’obrir el festival el divendres 1 de juliol amb la seua fusió de pop, rock, reggae i bases electròniques. Els catalans estaran acompanyats per Suu i Maluks. Un dia després, el dissabte 2, el protagonisme serà per a dos formacions valencianes: Los de Marras, mítica banda de rock urbà que posarà de llarg el disc Peligro Esperanza; i El Tío la Careta, que es caracteritza per mesclar rumba, reggae, rock i altres estils. El dimarts 5, els assistents gaudiran amb les veus de Cat Power, icona del pop independent que presentarà l’àlbum Covers, i Sandra Monfort, guanyadora de dos premis Carles Santos de la Música Valenciana en 2021 gràcies al disc Niño Réptil Ángel. El madrileny Leiva presentarà el seu nou treball, Cuando te muerdes el labio, el dimecres 6 amb totes les entrades venudes. Un altre dels grans noms de la música espanyola, La Oreja de Van Gogh, repassarà 25 anys d’èxits en un recital que se celebrarà el dijous 7.

El dia 8, el festival albergarà l’única actuació que el grup Zoo farà a la capital del Túria enguany. Les bandes locals Tenda i Lisasinson completaran una nit de sabor valencià que ja té l’aforament complet. El dissabte 9 tindrà lloc l’actuació d’Antònia Font, banda mallorquina que reapareix en els escenaris després de quasi una dècada de separació. Així mateix, el públic podrà descobrir una veu emergent del panorama balear: Maria Jaume. El segon cap de setmana de juliol es tancarà el diumenge 10 amb India Martínez, qui oferirà unes composicions de flamenc-pop carregades de feminitat, força i talent. El grup León Benavente actuarà als Jardins del Reial el dijous 14 de juliol per posar de llarg Era, el seu quart àlbum d’estudi. En aquesta ocasió, estaran acompanyats pel trio valencià Mr Sanchez.

D’altra banda, el rap del porto-riqueny Residente, caracteritzat pels seus missatges de denúncia política i social, tornarà a ressonar als Concerts de Vivers el divendres 15 de juliol. Eixa nit, la telonera serà la catalana Maio amb la seua cançó d’autor no normativa. A l’endemà, el virtuós guitarrista Steve Vai interpretarà les composicions del seu nou disc, Inviolate, i demostrarà per què és un dels noms imprescindibles del rock amb 30 anys de trajectòria. Com en ocasions anteriors, els Concerts de Vivers acolliran una de les festes de presentació del Rototom Sunsplash de Benicàssim. El diumenge 17 de juliol, els Jardins del Reial també ballaran a ritme de reggae amb Julian Marley, únic fill de Bob Marley nascut a la Gran Bretanya, i la formació The Dance Crashers. Rigoberta Bandini, projecte artístic de la catalana Paula Ribó, actuarà a València en dos jornades consecutives: el dimarts 19 i el dimecres 20 de juliol. En ambdós casos, les localitats es van esgotar el mateix dia en què es van posar a la venda. El dia 21, la malaguenya Vanesa Martín portarà als Jardins del Reial grans èxits com “Complicidad”, “Inventas” o “Te has perdido quien soy”.

L’esperit festiu dels Crystal Fighters es farà notar als Jardins de Vivers el divendres 22 de juliol. Des dels seus inicis, aquesta formació ha fet de la mescla d’estils la seua marca i els seus concerts remeten al house eivissenc, el drum & bass i altres tendències de la música electrònica de ball. Un altre grup de referència de la música espanyola, Los Planetas, arribarà a la capital del Túria el dia 23 en el marc de la gira de presentació de Las canciones del agua. Els granadins tocaran amb El Último Vecino i Nueve Desconocidos. Els Concerts de Vivers es tancaran el 24 de juliol amb els escocesos Simple Minds, formació que aprofitarà per festejar 40 anys d’èxits amb la presència del guitarrista Charlie Burchill i el vocalista Jim Kerr.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €