En marxa la 23a edició del Festival Nits al Castell de Xàtiva

Després de dos anys d’absència, Xàtiva es converteix de nou en escenari durant el mes de juliol les Nits al Castell en la 23a edició del festival. Aquest 2022 es fa homenatge al mil·lenni de l’obra «El collar de la coloma», escrita per Ibn Hazm de Còrdova. Amb aquest motiu, el festival s’inspira aquest any en els mateixos textos que descriuen les relacions amoroses, l’erotisme i la dona de l’època del Califat de Còrdova.

El Festival Internacional Nits al Castell té per tradició celebrar-se els caps de setmana del mes de juliol a la fortalesa del Castell de Xàtiva que dorm a la Serra Vernissa. En aquest es reuneixen artistes tant de la Comunitat Valenciana, com estatals i internacionals, que emplenen la ciutat de música i art aconseguint fer de la capital de La Costera un punt d’atractiu turístic que agremia cada any a més de 3.500 assistents amb motiu de la celebració del Festival. 

Els artistes al Castell 

La inauguració del Festival la va protagonitzar per Rafael Álvarez «El Brujo»,actor i dramaturg que va aportar al Castell l’espectacle “Mester d’Algaravia. El collaret del colom: històries d’ahir i de sempre”, una obra original i exclusiva composta per al Festival. 

El següent concert que va acollir la fortalesa fou el de Víctor Manuel. Aquest pertany al tour del seu 75é aniversari que va ser dos dies abans de la seua actuació a Les Nits del Castell. El cantautor i productor musical i cinematogràfic d’Astúries va portar ll’acústic a l’escenari de Xàtiva per a celebrar la seua trajectòria amb ‘La Vida en Canciones – El escenario todo lo cura’ el dia 9 de juliol.

Després de la cancel·lació de Les Nits al Castell 2020, Dulce Pontes va tornar a estar en el cartell del Festival per a actuar en solitari amb el seu nou disc ‘Perfil’, una nova aposta de la portuguesa amb més de 30 anys de trajectòria amb el cant i la composició del Fado. 

El 23 de juliol Les Nits al Castell seran per partida doble amb DePedro i Sandra Monfort. La valenciana Sandra Monfort apropa al Castell la mescla perfecta entre el tradicional i l’avantguardista i presentarà el seu nou senzill ‘Flor de ma vida’. Per altra banda, el músic i cantant DePedro, que ha rodat per tots els continents, fa parada en Xàtiva per a desprendre l’energia i l’ànim de la seua música única amb el seu nou disc ‘Máquina de piedad’. 

Finalment, serà el músic i ‘cantaor’ Pep Gimeno Botifarra qui donarà cloenda a les actuacions de la 23a edició de Les Nits al Castell. Una de les veus més sol·licitades de la cançó tradicional valenciana en la vetllada del 30 de juliol per a tancar les portes del Castell i acomiadar-se fins a l’any vinent.

Imatge de Roger Sarmiento

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €