Negacionisme de gènere, un llibre per evitar l’antifeminisme

Negacionisme de Gènere: Auge, mites i expansió de l’antifeminisme és el resultat del primer assaig del sociòleg Alexis Lara, qui ha decidit abordar amb perspectiva les tendències actuals d’un moviment que reacciona als avanços que ha aconseguit el feminisme.

L’objectiu d’aquest llibre és “oferir una guia per a comprendre els orígens i les motivacions del negacionisme de gènere” i “dotar-los d’eines per a defensar una societat fonamentada en la igualtat” per això, Alexis Lara aprofundeix en les parts més fosques darrere del vel de l’antifeminisme dins d’un context específicament valencià.

Segons la tesi de l’autor, “el negacionisme, en el fons, suposa una resistència a les evidències científiques, tant en el camp de les ciències naturals com el de les ciències socials”. Aquesta negació ha arribat fins punt tan divers com la negació de l’Holocaust o la violència de gènere.

Dins d’aquest llibre podem trobar també una evolució perquè fa al feminisme de la nostra història recent, parlant dels episodis d’antifeminisme més notables, des de la resistència i les reaccions al moviment sufragista al Maig del 68 fins el nacionalcatolicisme i tots els últims moviments que han anat brollant, resumides en la influència de les creences religioses, els lobbies ultraconservadors, les teories conspiratòries, el paper de la ultradreta i les fake news.

Aquest llibre no solament analitza aquestos temes, ja que també ofereix un parell d’entrevistes amb l’economista Carmen Castro i la fiscal especialitzada en violència de gènere, Susana Gisbert, a més d’un pròleg escrit per Rocío Vidal, coneguda a les xarxes socials com La Gata de Schrödinger.

El llibre ha estat editat per la institució Alfons el Magnànim, dins de la col·lecció Estudis Universitaris i pots fer-te amb ell entrant al següent web.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €