Festiu 2016: la guia dels festivals valencians

8é Meruts Festival 2014 Ontinyent Xepo

No teniem previst enguany publicar la versió online del Festiu. Tot i això, repartits els 20.000 exemplars, heu sigut molts els que ens heu demanat on podieu trobar la guia. A mitjan estiu és ja difícil trobar un exemplar físic de la guia, i després que ens ho heu demanat tan insistentment, ací vos deixem el format online.

Teniu davant vostre la versió digital de la quarta edició del Festiu, una iniciativa d’esta casa que enguany hem volgut fer més oberta i col·laborativa. Hi trobareu, a més de tota la informació dels festivals més interessants del País Valencià, alguns noms propis que hem volgut convidar a participar en aquesta publicació. Donem així la benvinguda a Eduardo Guillot, Mónica López, Carlos Pérez de Ziriza i Javi Pérez “Gafotas”. Noves veus i opinions que comparteixen les ganes de parlar d’un espai cultural, el dels festivals de música, que s’ha erigit com una alternativa habitual de valencians i forasters.

Amb perspectiva, veiem com al llarg d’aquests anys hem evolucionat des d’una incipient cartografia festivalera, on regnaven els principals festivals, cap a un mapa farcit de xicotets, mitjans i grans projectes que comparteixen professionalitat, originalitat i amor per la música. Potser amor és la paraula. Paral·lelament, veiem com el territori valencià també ha evolucionat, i molt, malgrat que encara queda una gran feina al davant. La idea d’aquesta guia de festivals va nàixer quan els ànims minvaven a causa d’un paratge cultural àrid, en un moment que clamava per tornar a bategar. I a poc a poc veiem amb emoció com els valencians sembla que anem recuperant l’estima cap a les nostres iniciatives, tan necessària per construir futur. El viver de festivals que tenim al País Valencia és una mostra de la nova efervescència cultural. Aquesta guia no vol sinó contribuir amb una llavoreta més per una senzilla causa: recuperar el nostre amor propi.

Els que no heu pogut fer-se amb cap dels 20.000 exemplars teniu ara l’oportunitat, quan encara queda mig estiu per davant, de gaudir d’una guia que cada any mirem de millorar i ampliar. No estan tots els festivals, perquè no caben, però sí que podeu vore en aquest enllaç tots els esdeveniments musicals que hem recollit per a aquest estiu. Gaudiu!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €