Encetem apartat de maquetes amb ‘Baix la pluja’ de The Brut Of Cat

Redacció | 12 febrer 2013

A la Tres deu ens preocupa la nostra música, la volem, ens agrada i per això li donem difussió i importància. Ara a més, encetem una nova categoria dins la Revista per a promocionar tots aquells grups novells que van eixint i necessiten de difusió.

Ja vos varem parlar de La Caixa de Gel, el primer grup d’Alacant ciutat que canta en valencià. Però amb la proposta de difusió del cantautor The Brut Of Cat ens hem acabat de decidir per fer-ne una secció, i així els músics i grups que ho desitgen ens poden enviar les seues maquetes per ser exposades a la Tres deu.

Del The Brut Of Cat sabem que és un músic d’Alaquàs estudiant de batxillerat que acaba de publicar la seua primera maqueta ‘Baix la pluja‘. Confessa que els seus cantants favorits, en els quals s’insipira són el torrentí Pau Alabajos, el penedesenc Cesk Freixas o el contestà Andreu Valor. També es cert, però, que la seua intenció és introduir a la cançó d’autor més vida i ritme, algo que ens recorda als  acústics d’Obrint Pas quan hem escoltat la seua maqueta.

Respecte al nom artístic de Mario Garcia, no hem pogut extreure-li moltes paraules al respecte a aquest jove cantautor d’Alaquàs. Tot un misteri, íntim -segons ell-, que vol que el rodege, almenys fins ara.

El treball és autoeditat, i ha estat arreglat per Massived, i produït per Salva (Sons de Xaloc), ha col·laborat també Jordi Silvestre, cantant del grup d’ska i rumba, Kaoba, un grup provinent d’Ontinyent. Vos deixem amb la maqueta en qüestió .

, , , , , , , , , , , , , ,

7 Responses to Encetem apartat de maquetes amb ‘Baix la pluja’ de The Brut Of Cat

 1. Jordi 12 febrer 2013 at 13:39 #

  M’haureu de perdonar, però no s’hauria de dir “baix la pluja” (ni “baix la plutja”), sinó “davall la pluja” o “sota la pluja”. :-))

 2. òscar 12 febrer 2013 at 15:49 #

  Jordi gràcies pel teu comentari, però no depèn de nosaltres el nom del disc! Si que és veritat que és una castellanització i deuria ser davall o sota. Gràcies per la teua aportació!

 3. Helena 13 febrer 2013 at 13:15 #

  L’autor ha eliminat aquest comentari.

 4. Helena 13 febrer 2013 at 13:20 #

  Jordi i Òscar, no sé on h llegit que és un castellanisme, però abans d’afirmar coses pense que es deurien de comprovar.

  – Diccionari de la Llengua Catalana
  Baix: http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=baix&operEntrada=0
  Pluja: http://dlc.iec.cat/results.asp

  Per cert, un apunt al que ha fet l’entrevista, el productor del disc no és Salva, és Sons de Xaloc, una revista digital de cultura feta a casa nostra, i pense que per respecte a tots els col·laboradors d’aquesta revista sols haurieu de posar Sons de Xaloc.

  Gràcies 😉

 5. Jordi 13 febrer 2013 at 16:16 #

  Baix la pluja està perfectament dit.

  Mireu-vos el diccioinari.

  Jordi

 6. òscar 13 febrer 2013 at 21:54 #

  Bé, per acabar la polèmica, que per altra part ha enriquit la Revista amb un debat dels lectors vos adjuntem el que diu el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València al respecte:

  “BAIX, SENSE COMPLEMENTACIÓ
  Baix és un adverbi que s’oposa a dalt i a alt. Expressa una posició o situació en termes absoluts, sense referència a cap altre punt. Baix s’utilitza tot sol: no pot anar seguit de cap complementació
  (incorrecte: baix de l’arbre, baix la pluja).”

  Font: Gramàtica Zero, editada pel Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Pàgina 160. Podeu descarregar el llibre complet ací mateix: http://www.spluv.es/PDFS/gramatica_zero.pdf

  Gràcies a totes per participar a la Revista!

 7. The Brut of Cat 14 febrer 2013 at 16:50 #

  Deixeu de buscar sempre pegues al que fa la gent per la seua llengua i sentimenta. Sembla que només hem nascut per a d’això. Parleu de la música, de que vos sembla el disc, no de si això està mal o no, al final, si no ens recolzem nosaltres, qui ho farà?! gràcies

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.