Plataforma Kontesta, el front contracultural del Hip Hop valencià

Esta setmana ha vist la llum un nou projecte relacionat amb la nostra música. Es tracta de la Plataforma Kontesta. Aquest col·lectiu naix amb la intenció de donar suport a l’escena Hip Hop valenciana, tot enfocant la seua tasca com una eina de caràcter contracultural.
La plataforma compta ja amb presència tant a Facebook com a Twitter, i han anunciat que prompte disposaran de pàgina web. Durant els pocs dies de funcionament, la plataforma ha començat a fer-se ressó de projecte i artistes del Hip Hop valencià.
Alguns grups ja han mostrat el seu suport a la inciativa, com és el cas dels Arrap, mitjançant els que hem conegut la Plataforma Kontesta. Per la seua banda, el nou col·lectiu ha publicat un manifest en valencià i castellà sobre la funció de la plataforma:
“Aquesta és una crida a tots els artistes, ja siguen músics, Mc’s, escriptors, breakers, pintors, dj’s, productors… ha arribat l’hora de la unió, de treballar junts per a crear un moviment cultural que es faça fort a València. És el moment de substituir l’individualisme per la col·lectivitat, de fomentar l’empatia, de cooperar; una força amb la que crear les bases d’una vertadera revolució artística. 
Vivim temps difícils, en els que la corrupció i les injustícies s’han convertit en el pa de cada dia. Ens ensenyen a competir, a voler ser més i millor que aquells que tenim al costat, oblidant que és a través de la unió com creixen les coses. Nosaltres creiem que la crisi econòmica actual ve acompanyada d’una greu crisi de valors. A l’hora que es rescaten bancs amb diners públics, cada vegada hi ha menys diners per a l’educació i el recolzament als projectes culturals. En Kontesta no creiem en l’art de grans palaus i aparadors. Creiem en l’art urbà, el que neix al carrer, als col•lectius, als locals. Volem donar recolzament incondicional als grups que comencen, als escriptors que creen, a la gent que produeix, amb la cultura com a objectiu. Contra l’oblit de l’ajuda als joves creadors i els projectes culturals, és necessari organitzar-se, autogestionar-se, cooperar. Confiem en la força del col·lectiu per a créixer, com artistes i com a persones.
Amb aquestes bases neix la plataforma Kontesta. Des d’aquest moment, treballarem en la creació d’events, en la promoció d’artistes, teixint xarxes entre ciutats amb les que no parar de créixer com a moviment. Mostra’ns el que fas i recolza el moviment, per que recolzar aquesta plataforma és recolzar el teu propi treball i el dels teus companys. No et calles! Kontesta!”

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €