Damian Marley, Dub Inc i F. Muguruza noves confirmacions del Rototom

Hui fem una recopilació de les noves confirmacions que han anat anunciant des del Festival Rototom Sunsplash, que com sabeu és un dels festivals de Reggae d’Europa i del món i que es celebra pel mes d’Agost a Benicàssim. Als ja confirmats Protoje, U Roy i Luciano que ja vos vam anunciar a la Tres deu es sumen Damian Marley, The Skatalites, Dub Inc. i Fermín Muguruza els quals et presentem a continuació.

Damian Marley
En exclusiva europea i per primera volta a l’Estat espanyol, l’artista fill de Bob Marley, ha sigut destacar sobre els altres perquè ha sabut innovar amb la música Reggae de base. La seua cançó més famosa és ‘Welcome to Jamrock’ amb la que va guanyar un Grammy.
En l’últim any ha col·laborat amb el deejay nordamericà Skrillex amb el single ‘Make it Bun dem’ el qual ha sonat arreu del món. Els singles més recents són ‘Affairs of the heart’ i ‘Dem neva mek it.
Dub Inc.
Els francesos originaris de St Etienne, Dub Inc. s’han consolidat com un dels millors grups de Reggae francesos i europeus amb el seu particular New Roots. Tenen influència de la música àrab per part d’un dels cantants, mentre que l’altra veu del grup representa l’ànima més dancehall i ragga.
A destacar el CD ‘Afrikya’ que va eixir el 2008 amb el que van ser per aclamació millor disc Reggae de l’any a França.
Fermín Muguruza
És una de les figures més influents i carismàtiques de l’escena musical basca i destaca per la seva versatilitat i la seva gran diversitat de projectes, caracteritzats sempre per un gran compromís social.
Va començar amb el seu germà amb el grup de rock Kortatu, i va continuar els 90 amb la banda Negu Gorriak que combinava Rock i Hip Hop, fundant Esan Ozenki per editar-se els discos.
Als 2000 va començar la seua carrera en solitari amb el disc ‘Brigadistak Sound System’. El 2006 va gravar l’Euskal Herria Jamaika Clash, amb destacables col·laboracions com Luciano, U-Roy o Toots Hibbert.
Abans que arribe el Rototom Sunsplash podrem veure’l al concert de la diada del 25 d’Abril que es celebra tots els anys a Burjassot amb Orxata Sound System i At-Versaris, serà dissabte 26 d’Abril, pots comprar la teua entrada ací.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €