Estrenem ‘Saudade’, nou clip i cançó de Tardor

Ens fa molt de goig presentar-vos en exclusiva la nova cançó de Tardor, ‘Saudade’. La revista Tres deu ha produït el vídeo que li posa imatge a esta cançó que formarà part de la BSO del documental ‘L’Estiu més negre’, sobre els incendis al País Valencià.

En quant l’equip del documental va telefonar els Tardor per a participar a la banda sonora, el trio de València no s’ho va pensar dos vegades i es van posar mans a l’obra. Així, van composar ‘Saudade’. Però què és Saudade? Es tracta d’una paraula portuguesa que designa un tipus de melangia concreta. És la melangia de trobar a faltar alguna cosa que mai podràs tornar a tindre. Àlex, David i Cesc ho expliquen així:

Recordes aquell arbre on solíem pujar quan teníem més dits a les mans que anys? El recordes? Jo encara puc sentir el tacte rugós de la seua escorça i les marques que ens deixava als genolls. La forta olor dels seus fruits, berenar improvisat tantes vegades. Des d’allà dalt, refugiats entre les fulles del nostre amagatall, albiràvem l’horitzó intentant descobrir el futur. Emparats en un present innocent i dolç que ens empentava cap als somnis. Recordes aquell arbre?
Després del foc només queda la cendra. Les restes sense vida de la nostra vida. Allà on jugàvem ara la terra és negra, i el nostre refugi és un buit enorme on no queda rastre dels somriures que sembràrem. On estàs? 
Torna.
He intentat buscar entre les restes i l’únic que he trobat és el record agredolç d’allò que fórem, abans del pas de les flames. Hem patit tants incendis que ja només queda la nostàlgia desgarradora de saber que aquells dies no tornaran. Ni la il·lusió que aleshores ens envaïa.
Allà, dalt d’aquell arbre.
El recordes? Jo sí. I és pensant en ell que entenc què vol dir Saudade.

La cançó ha estat produïda i enregistrada per Pau Paredes (Twelve Dolls, Kostrok, 121db) als estudis Rockaway Studios de Castelló de la Plana. El clip -que incorpora a mode d’avançament imatges del citat documental- ha estat realitzat per Pau Berga i Mario Sancho per a la revista Tres deu, que col·labora amb Tardor en un nou format de llançament que esperem continuar oferint.

David Garcia, Pau Paredes, Àlex Martínez, Cesc Domènech i Antonio Hurtado.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €