Tot preparat per al 35é Aplec dels Ports, Txarango i Obrint Pas plats forts

Del 25 al 28 de Juliol la comarca al complet es desplaçarà fins la ciutat emmurallada per gaudir de la festa comarcal per excel·lència. Que recordeu és gratuït. Una edició més, el cartell musical i teatral serà immillorable per tal d’aconseguir que tots aquells que és desplacen fins la capital dels Ports puguen gaudir d’una festa d’allò més completa. Txarango, Obrint Pas en acústic, Orxata Sound System, Aspencat, Pepet i Marieta, Miquel Gil i Xavi Castillo, seran els al·licients principals d’un Aplec que segur serà recordat per tots els aplequers i aplequeres.
L’Aplec dels Ports arriba a la seua 35a edició i un any més els millors grups i artistes de la nostra cultura hi participaran. Txarango serà un dels principals atractius que es podran gaudir en aquesta edició celebrada a Morella. La qualitat de les seues lletres i el seu imponent directe faran que tots els assistents s’endinsen en el seu llarg viatge. Aquest grup català aterrarà a Morella el 27 de Juliol sent el plat fort de la nit del dissabte. Un dels moments més esperats de l’Aplec i a la vegada més tristos serà l’actuació en acústic d’Obrint Pas. Diumenge, la Plaça de Bous de Morella veurà com el grup de Xavi Sarrià pujarà per últim cop a un escenari de la nostra comarca, ja que el passat mes de març van anunciar una parada en la seua carrera musical. Les seues lletres tenen un marcat caràcter de denúncia social, solidaritat i com no, de defensa de la pròpia identitat cultural i lingüística que lliguen perfectament amb la idiosincràsia de l’aplec.
El divendres el protagonisme serà per als valencians d’Orxata Sound System. Aprofitaran aquest concert per presentar davant el públic aplequer les novetats del seu nou disc 3.0. Des de la ciutat de València, Orxata ha integrat l’herència del techno valencià dels 90 i les sonoritats tradicionals mediterrànies amb multitud de ritmes perifèrics com la cúmbia, el kuduro, el funk carioca, el moombahton i el dubstep.
Aspencat tornen anys després a l’Aplec i ho faran amb més força que mai amb el seu nou disc “Essència”. Aquest grup naixia l’any 2005, justament l’any que es celebrava l’últim Aplec a Morella. Van actuar a l’Aplec a Cinctorres l’any 2007 i també van fer-ho a La Mata el 2009. Actuaran dissabte i compartiran nit musical amb Txarango i també amb Pepet i Marieta que un any més estaran presents a l’Aplec dels Ports. La nit es tancarà amb l’actuació del grup Insershow. Durant tot el cap de setmana també es podrà gaudir de la música de Brazil, Contracop, Ai Marai, Almorranes Garrapinyades, Purkinje, Atzembla, Atupa, Envergadura i diferents DJs com ara Escala i Corda.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €