Orxata i Els Catarres a Pedreguer als 15 anys de Casal Jaume I

els catarres orxata pedreguer la marina altaEl pròxim Dissabte 4 d’Octubre aterraran a Pedreguer Els Catarres amb el seu pop-folk tan característic que els ha dut a ser el grup català revelació. Van saltar a la fama amb el hit “Jenifer” que conta la història d’un amor impossible amb una xoni. Venen a Pedreguer a presentar el seu 2n disc anomenat “Postals“. Els acompanyarà Orxata Sound System que torna a la comarca de La Marina Alta després d’haver passat en dues ocasions aquest estiu. Dos grups que actualment formen part de la promotora Pro 21 Cultural. Per acabar la nit  hi haurà una sessió a càrrec de P84 (dj set).

Aquest concert és una celebració, i és que el Casal Jaume I (ACPV) de Pedreguer compleix 15 anys, bastint al poble i comarca de grans dosis de cultura. Començarà a les 23h al Rockòdrom i les entrades costaran 8€ anticipades i 10€ en guixeta.

Les entrades es poden adquirir al Pub Quatre Estacions, al Verdolaga Cafepub o a l’Agora (Pedreguer) al Bar Ca Blai (Gata de Gorgos) a la Llibreria Logos (Pego) o al número de telèfon 629685467.

15 any difonent la nostra cultura

Entrevistem a Rafa Fornés, membre del Casal Jaume I de Pedreguer per preguntar-li sobre aquestos 15 anys, sobre la -relativament- nova seu social, pel passat i pels projectes de futur.

casal jaume I pedreguer la marina alta acpvCom valoreu aquestos 15 anys de Casal Jaume I?
El balanç d’aquestos quinze anys, son força positius, ja que al llarg d’aquest període de temps, el Casal Jaume I de Pedreguer s’ha convertit en un referent cultural, no només a Pedreguer, sinó a tota la Comarca. Gairebé podríem dir que som el col·lectiu de foment i defensa de la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre territori amb mes presencia i programació regular de tota la Marina Alta; programant ininterrompudament actuacions culturals tots els mesos: exposicions, xerrades, teatres, presentacions, concerts, viatges, debats, campanyes…, gairebé tot completament autogestionat, i amb el fidel suport de la nostra base social.

Que va suposar el canvi de seu social?
En realitat, l’actual Casal -com a seu social, parlant- es el tercer que tenim al llargs d’aquestos quinze anys. Tot i que sempre hem estat una associació humil en quant a instal·lacions -malauradament no hem pogut tindre’n unes com les de la Fundació Jaume I de Gandia o del Centre Ovidi Montllor d’Alcoi- Per part de la Junta Gestora, sempre hem intentat adaptar al màxim la nostra programació a les limitacions del nostre espai físic -eixint-nos al carrer sempre que ha fet falta per organitzar els nostres actes- per treure-li així el màxim profit. Per exemple, durant l’etapa del Casal al Carrer Mestre Serrano, es realitzava una extensa programació de música en viu, i en l’etapa actual, el que mes programem son exposicions i xerrades; sense mai deixar de programar, ni una cosa ni l’altra.

acpv casal jaume I pedreguerQuines són les activitats que més es recorden del Casal?
Podríem dir que els actes mes significatius del Casal, son el Correllengua, i els Premis Jaume I; actes, que des de fa uns anys els celebrem conjuntament el mateix cap de setmana. El Correllengua normalment sol consistir amb una recepció a l’Ajuntament on es llegeix el manifest, i després acabem la jornada en clau festiva, realitzant algún concert. Els Premis Jaume I, son els premis, que entrega el Casal a alguna persona, associació, entitat, empresa… i que representa, sota el criteri del Casal, els mateixos valors de lluita i de treball que el propi Casal.

Anys enrere, durant l’etapa de l’anterior, el Casal va invertir molt fort en la promoció i difusió de la música en català, amb un escenari, pel que va passar gairebé tota l’escena musical del País, i organitzant el Concurs Tirant de Rock, ajudant així en l’enregistrament del primers treballs discogràfics d’Skalissai, Orxata Sound System o Voltor – guanyadors de les III edicions del Concurs- i facilitant la presencia de grups novells en festivals de rock com el Festivern, l’Acampada Jove i el ja extint Rock a la Mar.

Quins són els projectes de futur més immediat?
Doncs, continuar treballant amb la mateixa intensitat i il·lusió que fa quinze anys, continuant programant amb la mateixa regularitat… fent especial menció a l’Acte dels Premis Jaume I d’enguany, que tindran lloc l’endemà del Concert dels Catarres i Orxata, on enguany se li concedirà a la figura de Guillem Agulló i a la seua família per la seua fermesa i la tasca duta endavant durant els darrers vint anys, en defensa de la llibertat i contra la intolerància i al Grup de Teatre Teatro Teatre de Pedreguer per la seua trajectòria; i que enguany coincidirà també amb la Festa Estellés. L’acte consistirà en en un sopar de germanor als Porxes de Pedreguer, on a les postres s’entregarà el Premi Jaume I, posteriorment es realitzarà un recital de poesia, i acabarem la nit amb amb un concert del grup local Mox Nox.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €