Entrevistes

Entrevistem a Def Con Dos aprofitant que visitaran València

Redacció | 2 Octubre 2013

def con dos españa es idiotaDef Con Dos, una de les bandes més irreverents del panorama estatal, visiten València per a presentar el seu últim treball “España es idiota”. Ho faran divendres a la sala Noise juntament amb Muyayo Rif i A Palo Seko.

Aprofitant el concert li hem realitzat una xicoteta entrevista al seu baixista J. Al Ándalus. Després de més de vint anys xafants els escenaris, la ironia i el sarcasme que desprenen les seues lletres seguixen present per a batallar contra la imbecil·litat humana, esta vegada acompanyats d’un so més cru que recorda als seus inicis. Despús-demà ho podrem comprovar.

Tresdeu: Després de més de vint anys rodant, en quin estat creus que es troba el vostre blanc preferit, l’estupidesa humana?
J. Al Ándalus: Doncs en realitat, vist el que hem vist, seguim pensant que l’estupidesa humana seguix triomfant a un nivell massiu i que el concepte “d’Ultramemia” desgraciadament seguix més vigent que mai.

TD: Quina acollida ha tingut l’últim disc? Penseu que la tornada a un so més propi de la vostra primera etapa, potser fruit de la incorporació de nous membres, s’ha vist amb bons ulls?
J.A.A.: Realment, el canvi de so es deu més al nostre propi desig i l’enyorança pels 90 (quant a so i bandes) que a l’entrada de nous membres, en este cas Kentzo a la guitarra, que inevitablement li ha aportat aire fresc a la banda.

TD: Pel que fa als textos, sempre se vos ha considerat un dels grups més àcids i originals a l’hora de narrar la vida quotidiana i denunciar allò que vos molesta. Com veus el panorama musical estatal en eixe sentit? Teniu algun referent lletrísticament parlant?
J.A.A.: Doncs referent com a tal no en tenim cap. Cada banda pot cantar o contar en els seus textos el que vulga. Nosaltres sempre vam tindre molt clar el nostre missatge i en part vam decidir el rap com a manera de difondre’l perquè entren més paraules que en una estrofa de rock urbà, que tant agrada en este país…
def con dos

TD: No fa massa heu estat per Mèxic. Quines diferències heu trobat pel que fa al tracte amb el públic i la seua predisposició en els concerts?
J.A.A.: La veritat és que el públic mexicà ens té molta estima i ens vam trobar sorpresos perquè el concepte “Def Con Dos” l’entengueren molt bé. Estem desitjant tornar-hi…

TD: Per últim, ja que la visiteu esta setmana, com veieu València políticament? Entraria en la vostra definició “d’idiota”?
J.A.A.: Per suposat que entra. Però una vegada més seguim insistint en que idiotes som tots, als dirigents els posem nosaltres on estan i hem de ser nosaltres els qui ens ocupem de destronar-los.

, , , , , , , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.