5 oportunitats per veure a la Valencia Original Art

La València Original Art és la Primera orquestra professional valenciana la qual el seu repertori és interpretat amb instruments d’epoca (repertoris clàssic i romàntic, Segles XVIII i XIX). La Formació actuarà en cinc Auditoris valencians: Teatre Principal d’Alacant (26 de novembre), Auditori Riba-roja (27 de novembre), Auditori de Castelló (28 de novembre), Palau Altea ( 29 de novembre) i l’Auditori Palau dels Arts Reina Sofia de València (30 de novembre). Tots els Concerts tindran lloc de les 20,00h exceptuant el d’Altea (20.30h) i Riba-roja (19:30h).

Valencia Original Art

Dirigits pel mestre nord-americà Barry Sargent, la formació interpretarà la Música per als reials focs d’artifici de George F. Haendel i Les Set Últimes Paraules de Crist a la creu (versió instrumental), de Joseph Haydn.

L’experiència d’assistir a un dels seus concerts significa viatjar en el temps i escoltar la música de form  molt similars al que ho feien Mozart, Haydn o Haendel. Amb una afinació més baixa, la sonoritat d’una formació d’aquestes característiques és més dolça i reposada que les orquestres contemporànies a les que estem habituats a escoltar, que el seu so és més carregat i emfàtic.

Repertori

Les obres que interpretaran són la Música per als reals focs artificials de George Frideric Handel i les Set últimes paraules de Crist en la Creu de Joseph Haydn. Es tracta d’obres molt cèlebres que van ser compostes en el segle XVIII i que van ser estrenades o encarregades en ciutats que van ser visitades per Jorge Juan. L’obra de Handel va ser estrenada en 1749, quan Jorge Juan estava de missió a Londres per a conèixer els avanços de l’enginyeria naval anglesa (innovacions que més tard aplicaria a les drassanes espanyoles); La de Joseph Haydn en canvi va ser estrenada en 1787, és a dir, catorze anys més tard de la defunció del científic alacantí (esdevingut en 1773), però va ser encarregada al compositor austríac per la Germanor de la Santa Cova de Cadis, ciutat en la qual Jorge Juan va residir al llarg de la seua vida, participant en la vida cultural de l’època.
Jorge Juan
Un repertori que s’ajusta als viatges de l’il·lustrat alacantí i que encarnen dues etapes de la música instrumental del Set-cents europeu, i que formen part dels actes commemoratius del 300 aniversari del naixement de Jorge Juan.

Entrades a la venda

Les entrades per assistir als concerts estan ja a la venda a les taquilles dels auditoris i al seus serveis de punt de venda online. Pròximament també es podran adquirir a la plataforma online ticketea.com. El preus són de 15€, 10€ per a grups i associacions.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €