Entrevistem a Oques Grasses

Nou Disc Oques GrassesAprofitant que Oques Grasses ha tret el seu nou disc “Digue-n’hi com vulguis” vos deixem amb una entrevista que els varem fer fa un temps.

Descarrega’t gratuïtament el aquest segon disc des de la seua pàgina web. Allà va l’entrevista que ens contestava el seu cantant Josep Montero.

Conteu-nos com va començar Oques Grasses, i sobretot com vau triar aquest nom?
Doncs primerament anava jo amb la guitarra i un bombo presentant les meves cançons pels locals gratuïtament i em convidaven a cubates fins que va començar a vindre a tocar amb mi gent esporàdica. El baixista del grup em va comentar que necessitava una banda, i ell en coneixia una.

El nom ve de Josep Montero de les Oques Grases, que és el nom que em va treure el meu company de feina, amb el grup vam treure el Josep Montero. A vegades tenim una altra història més màgica sobre el nom però vaja, aquesta és la real.

Hi ha una bona onada de grups catalans que apunten molt fort diguem-li de “Festa major”. Ací ja ens ha arribat les propostes de Txarango, Els Catarres, també hi són Germà Negre, per exemple. Com ho valoreu?
Creiem que estem dins d’aquesta moguda i no, si que som un grup que va a tocar a les Festes Majors però també expliquem coses més profundes i no simplement el “vinga anem a ballar”, el fet que faça jo les cançons li dona un aspecte de “cantautor” amb una banda al darrere. No només fem ballar, també pensar.

Conta’ns més sobre la banda qui hi tens darrere.
La banda és una mica especial ja que tots els membres hi són estudiant a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Els hi dius que toquen Amy Winehouse i t’ho toquen sense cap complicació, això ho explotem bastant en directe.

Esteu al dia de l’escena musical valenciana? Ací hi ha hagut tota una exploció.
Sí, un poc, hem estat tocant dos voltes amb Aspencat i vam flipar ens esperàvem un grup a l’estil d’Obrint Pas, amb la dolçaina, però res, van començar amb aquell reggae contundent que ens va sorprendre molt, vam parlar i ens hem fet amics! No hem vist molt més, bo sí, Orxata però no puc opinar gaire perquè no els conec.

Parleu-nos un poc del que esteu vivint al Principat. Com veieu l’actualitat?
Pel que fa a la independència veiem que acaba passant, hi ha un espectacle muntat, jo m’estime més mirar a la gent que està treballant i s’esforça per canvar-ho, però no sóc d’agafar una bandera i de sortir allà i fotre crits, tampoc celebro els gols, no se, no sóc així.

Oques GrassesEl que em va impactar va ser el tancament de Canal 9, ho vaig veure en directe. Aquest dia que es va tancar almenys es van dir moltes veritats i això calarà a la gent. També el que ha passat amb el Palau de les Arts, és un espectacle tot plegat.

Nosaltres el que intentem fer amb algunes cançons és recordar que el panorama està molt malament. Hem d’intentar convencer per que no es voti a la mateixa gent, volen tindre a la gent poc culturitzada per a que els tornin a votar, fins ara això ho han aconseguit, aviam si això canvia.

Podrem veure-vos més en concert al País Valencià?
Volem vindre més, a partir del Festivern, ens han sortit un parell de bolos, un em sembla que és a Vila-real. Esperem baixar més aquest estiu, tenim moltes ganes d’obrir territori cap aquí, i pel món!

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €