L’Aplec dels Ports es celebrarà enguany a Sorita

sorita1Aplec Ports SoritaLa població de Sorita per fi pot acollir enguany la celebració de l’Aplec dels Ports i s’uneix a la roda de pobles, ja que en aquesta ocasió compta amb un bon gruix de joves que han tornat a engegar l’engranatge de l’aplec. Sorita fa funcionar la maquinària d’una festa totalment autogestionada i això s’ha plasmat en el nou lema de l’aplec: “Pel passat, present i futur, rodem!”. Com en anteriors edicions, l’aplec es manté com una oferta d’oci i diversió amb la música com a eix vertebrador, però que ofereix altres propostes com teatre, tallers, activitats familiars, així com degustació de menjars i productes típics.

Entre els grups que engrescaran les nits de l’aplec hi destaca La Gossa Sorda, protagonistes d’un sonat retorn als escenaris després de renàixer de les seues pròpies cendres. Els de Pego continuen la seua gira d’estiu on presenten les cançons més representatives del nou disc i rememoren himnes de la seua discografia esdevinguts en clàssics indiscutibles. També hi trobem entre les confirmacions a Pepet i Marieta, grup de fusió que combina la sàtira i la festa, i també altres promeses joves com Pellikana, Atzembla, Va de Bo o Almorranes Garrapinyades. Comleten el cartell les bandes Azero, Talps, Envergadura i Crator. Ara bé, una festa no s’acaba sense una bona revetlla. Les orquestres La Malavida i La Kinky Band s’encarregaran d’extingir les últimes forces dels assistents als concerts.

Arribat el diumenge, s’acomiadarà l’aplec fins a la següent edició amb dues actuacions en acústic que combinen la joventut potencial amb l’experiència icònica. El Diluvi va començar com un homenatge actualitzat a Ovidi Montllor i ha acabat com un grup de folk consolidat. Després de superar el seu verkami en dues setmanes, presenten el seu nou disc Motius, enregistrat per David Rosell de Brams. En segon lloc, experiència és l’adjectiu que més s’adequa a Pep Gimeno “Botifarra”; experiència que recorre la seua pell però també la seua veu, encarregada de recollir i transmetre cants populars valencians.

Si aneu a l’Aplec dels Ports, a més de música gaudireu d’un entorn privilegiat. Sorita, antic llogaret de Morella, és una població situada al nord de la comarca, en la boga entre Castelló i Terol. Entre els atractius del poble, a través d’un mirador que forma un passadís de pedra arribem al Santuari de la Verge de la Balma, un edifici religiós d’estil renaixentista enclavat en la roca…Podeu anar a visitar-lo entre cervesa i cervesa, però amb cura no trenqueu res! A més, la població compta amb unes fonts termals que brollen del riu Bergantes i mantenen una temperatura de 18 graus. Un entorn idoni per anar-hi després de l’after.

Al llarg dels seus 36 anys d’existència, l’Aplec dels Ports ha ofert cultura i música endògena i sempre arrelada a les reivindicacions sinceres d’aquesta preciosa comarca d’interior, moltes vegades oblidada inconscientment i, en ocasions, molt conscientment.

lagossa-xepows

La Gossa Sorda. Foto: Xepo WS

aplec dels ports

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €