Quarts de final, Brasil-Colòmbia

Farts del futbol? Morts de son per suportar fins i tot els partits més soporífics fins a les tantes?

A Tresdeu alguns som futbolers i no ens hem pogut aguantar de parlar-ne. Però tranquils, no ens eixim del nostre perímetre d’acció. Per als quarts de final del mundial hem decidit fer una playlist al voltant dels dos països que s’hi enfronten en cadascun dels partits. Hem esperat a fer-ho fins a quarts de final perquè abans hauríem hagut de fer moltes playlist, i a veure qui és el valent que fa una playlist variada de música iraniana?

El funcionament d’esta secció és senzill, per a cada partit dels que vindran us proposarem vint-i-dos cançons, onze per cada estat que s’enfronta sobre la gespa. Tranquils, evitem les horroroses cançons en les que canten futbolistes, evitarem les cançons oficials, els himnes d’estadi i altres aberracions futbolístiques. Cadascun dels partits el observarem musicalment des d’un angle, però sempre amb un objectiu de descobrir noves músiques i una pregunta, què escolta la gent que està a l’estadi, a casa patint una animalada amb el seu equip o els mateixos jugadors?

Brasil-Colòmbia

MusicadequartsdefinalMusicalment és un del matxs més interessant del Mundial. Dos països amb una varietat de ritmes immensa: la samba, la bossa nova i el forro per uns, la cumbia, el porro, la salsa i el vallenato per els altres. Amb una nova generació que no dubta a  apropiar-se dels ritmes de sons pares sense vergonya. Duel de davanters sobre el terreny de joc, el 9 colombià són uns Bomba Estereo en plena forma front al 9 brasiler Flavia Coelho que arriba amb el segon àlbum. La resta del onze inicial no van coixos tampoc, ens endinsem dins de la escena del funk carioca i no dubtem a escoltar a Fruko, mestre de mestres de la salsa colombiana. A més a més pel que fa a Colòmbia els col·leccionistes europeus des de fa un temps s’hi han bolcat a descobrir velles cançons i fins i tot el gran Quantic hi ha estat vivint durant uns anys. Tant que aci l’he considerat com un colombià més.

Us recomanem escoltar-ho en mode aleatori, com si foren atacs i contraatacs.

Imatge de Lucho Molina.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €