Entrevistes

Coneixent al jove ISVK

Redacció | 11 novembre 2014

ISVK Gandia Groove Street

Hui vos presentem Isaac, un jove de Gandia que produeix música electrònica i que a més és deejay. Acaba de fitxar per la promotora Groove Street, i ja ha pogut punxar en els principals clubs valencians. Coneix a ISVK i la seua música.

Quan vas començar a punxar?
Fa com dos anys, tot va començar pel meu amic Vicente Vidal, que va obrir un pub en la platja de Gandia, on posar música diferent al que es posava des de feia anys per allí, ja que sempre havíem sigut un grup bastant diferent a la “fauna local” per dir-ho d’alguna manera. Per eixa època solia ser el que subministrava música nova als meus amics ja que sempre m’havia agradat molt tot el relacionat amb ella i sentia curiositat per sons diferents, a més de que treballava com a cambrer en el mateix pub. Comentem la idea i em vaig posar a punxar amb la típica controladora Hèrcules, en principi solament punxava rap americà/francès, r’n’b, dancehall etc.., però a poc a poc, conforme pujava el nivell de la nit, em vaig adonar que feia falta més tralla, per la qual cosa vaig començar a obrir-me a altres estils. A més, només més vaig obrir el Traktor vaig saber que punxar realment m’agradava i que m’anava a atrapar fins a dominar-ho.

Després de quasi dos anys punxant decideixes posar-te a produir, quantes hores li dediques i que és el que més satisfacció et produeix quan saques un tema?
Doncs bàsicament és com el següent nivell després de punxar, si vols ser algú en aquest panorama és el que realment has de fer. A més, després de descobrir el món de la producció i investigar-ho he de dir que és el que realment m’agrada. M’agrada més produir que punxar. Però açò en part li’l dec a la meitat de Beauty Brain, a.k.a Kaba , ja que després de donar-me unes quantes classes sóc molt més capaç de plasmar el que sona en el meu cap al programa en si. És un dels millors productors d’aquest país i musicalment ens entenguem perfectament.

ISVK Gandia Groove StreetHores que li dedique, bé, doncs depèn de les ganes que tinga, del dia, dels estudis, de moltes coses… Però com a mínim dues al dia, encara que quan m’ho prenc enserio puc passar-me de 4 a 8 hores perfectament, és obrir el FL i adéu dia per així dir-ho. El que més satisfacció em produeix és notar que seguisc aprenent, i que quan ix alguna cosa bé pense: “joder açò ho punxaria jo, em flipa, i està fet per mi!”. Este és el meu producte, el meu treball, i pel que se’m valorarà com a productor i com DJ.

Com valores la teua evolució com a DJ des dels teus començaments fins al que fas ara com ISVK? En quin crees que es diferencia el teu so actual al dels teus inicis i cap a on vols encaminar-te?
Realment mai vaig canviar, però tal vegada vaig voler abastar massa. Al principi vaig començar punxant rap, r’n’b, dancehall després vaig descobrir el dubstep, seguit del trap, drum n’ bass, electro, etc. Emmagatzemava i emmagatzemava música de tot gènere que m’agradava, però per diversos motius que tots sabeu a Espanya hi ha més festes d’uns gèneres que d’uns altres i la mecànica de l’èxit és fàcil d’establir. Moltes vegades pensava més en el benefici de la festa, a ajudar als meus amics, que el públic ho passara ben i en les meues circumstàncies econòmiques, més que en el meu mateix com a artista. Pensava que la versatilitat en un DJ era una qualitat bona a tenir en compte, poder llegir a la gent i descobrir què tipus de música podia anar més amb el lloc per a així adaptar-me. Però com en qualsevol tipus de negoci, has de segmentar i fer valdre allò que pots oferir, fent-ho diferent perquè et diferencie de la resta.. Encara que tot el que s’ha dit va millorar el meu coneixement musical, la meua tècnica com a DJ i la meua capacitat d’adaptar-me a la sala, al final em vaig decidir i em vaig centrar a trobar el meu so, adoptant un estil que fóra totalment amb mi i amb els meus gustos. Sempre he anat de la mà amb el Rap, R&B, dancehall, per la qual cosa des d’un principi em vaig plantejar la idea de barrejar aquests temes amb ritmes una mica més “tralleros” per a la pista de ball. En açò es basa el meu so, a combinar les meues influències de música negra amb Carnival, Trap, Drum’n’Bass, Kuduro, Jersey Club, Twerk, Moombah, Breaks o Electro.

ISVK Gandia Groove StreetElectrònica aparte, amb que altres estils musicals et defineixes? Que t’agrada escoltar quan no estàs punxant?
RAAAAP. Bàsicament a nivell internacional estic molt enganxat a Juicy J, Future , Travis Porter, A$AP Mob i Meek Mill. En el nostre continent recalque a Booba i a la Fouine. Rapers de parla hispana escolte principalment a Kendo Kaponi i Ñengo Flow (a Tego ni ho esmente perquè ho done per incluidisimo). A nivell nacional seguisc des de fa bastant a Watios, a PXXR GVNG/Corredors de Bloc i a Chico És3. Tirant més cap al so R&B em quede amb Jeremih i August Alsina, però el boss amb escreix és The Weeknd.

Quins són els teus pròxims projectes?
Doncs el primer i principal (mancant arranjaments) és el single que ve amb els RaggaTwins i North Base. Després un altre single amb North Base i un Mc britànic. Tinc també un remix de Kustom (antic KurkKokane) de la cançó NXXXT LVL i bé altres projectes començats dels quals no puc parlar encara.

Algun moment especial en cabina?
M’ho passe molt bé el dia que vaig punxar en Groove Street amb Qwert i Alizzz, també en el Falles Festival amb els meus compis Broken2. Però crec que el dia que més il·lusió em va fer va ser quan va eixir el meu primer single del FL Studio, veure que ho havia aconseguit i després de pujar-ho a Soundcloud veure el support de gent a la qual admire com Branko, Gregor Salt o http Beats, em quede amb açò.

Qui t’agradaria que et fera un remix?
No podria decidir un solament! Crec que els principals serien Branko, Flosstradamus, GTA , Hoodie, What Sota Not, Ookay, Dillon Francis.. Però sens dubte em quedaria amb CHASE ‘N’ STATUS.

Com veus l’escena espanyola? Quins són els teus artistes nacionals preferits?
Veig que progressa, que té ganes d’avançar, que hi ha molta gent amb ganes de fer coses i produir, amb talent que ensenyar. També que hi ha molta gent farta ja que vol eixir d’aquest bucle de tirar adhesius, confeti , pintar cares, de productes xou sobrevalorados on es menysprea a la música i es denigra la figura de DJ. Artistes espanyols que em representen bàsicament Beauty Brain. Hi ha altres artistes nacionals que també m’agraden, que veig que li’l curran molt i tenen molt bones idees, destaque principalment a Alizzz, Soniye, Edu Imbernon i BVNKZ.

*Entrevista feta per Marina Aragonés aquest estiu per a Groove Street.

, , , , , , , , , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.