El Mural Ràdio 6 de desembre

ElMural_06_800x600px

“L’escola que volem”. És el lema de les Trobades 2015. L’armadura d’eixa escola forma part d’un document que l’entitat presentarà alspartits polítics en el mes de febrer per tal de potenciar una Llei educativa que recupere i millore les bases de l’educació pública. El president de l’entitat, Vicent Moreno, ho anuncia en esta remesa radiofònica on també s’expressen els guardonats d’enguany en la XII Nit d’Escola Valenciana. Reconeixements a persones i col·lectius que són exemple de promoció i ús social de la nostra llengua: la mestra i escriptora Carme Miquel, la Xarxa Vives Universitat, Pep Gimeno, Botifarra i el CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs .

La prestigiosa organització Linguapax Internacional, creada per la UNESCO i dedicada a la protecció lingüística mundial, li ha atorgat el Premi Internacional Linguapax 2014 a Escola Valenciana. El Mural recull les declaracions de la presidenta de Linguapax, Carme Arenas, i la veu del doctor Fernand de Varennes, referent mundial en drets lingüístics.

Fem un viatge a una de les més belles formes de transmissió de la cultura dels pobles: la cançó improvisada. Deixeu-vos dur pels melismes dels valencians Josep Aparicio, Apa i Trini Carballo acompanyats a cau d’orella del versador Josemi Sánchez. Descobriu amb nosaltres la glosa mallorquina de Mateu Matas Xurí i el batec que ens arriba des de més enllà del Sènia amb Laia Pedrol i Carles Belda. I com a cirereta, des d’Euskal Herria rebem Maialen Lujanbio, la primera dona que va guanyar el campionat de bertsolaris que en cada convocatòria aplega més de 14.000 persones.

Al Sambori, fem una dramatització del conte ‘Plutonet i el Big Bang’. L’autora és Neus Tejedor Lorente de Primer Cicle de Primària del CEIP Federico García Lorca de València. Primer Premi, Sambori, de País 2013. També parlem dels llibres ‘El meu nom no és Irina’, de Xavier Aliaga (Andana Editorial). ‘Tanque parèntesi’, de Martí Electrique (Labreu Edicions) i ‘El fémur de Eva’, de Fani Grande (Ciento Cuarenta, Bromera). En quant a teatre, ens ocupa la recuperació del Teatre del Raval de Gandia. A les novetats musicals escoltem Zoo ‘Tempestes vénen del sud’ –Propaganda pel fet-. Gener‘El temps del llop’ –Més de mil- i Cesk Freixas ‘Protesta’ –Temps Record-.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €