Estrenem “Nuvolàstic”, el primer LP dels alcoians Júlia

Tot va començar com un joc. La vocalista i baixista Estela Tormo, una guitarra i un grapat d’instruments en una tablet. D’aquella iniciativa lúdica va nàixer una primera demo, El mecanoscrit, homenatge a la novel·la de ciència-fcció de Manuel de PedroloEl mecanoscrit del segon origen“.

Júlia Nuvolàstic AlcoiAquella selecció de cançons penjada sense pretensions en Bandcamp com a Júlia es va alçar amb el premi a la millor maqueta en la huitena edició dels Premis Ovidi Montllor i el reconeixement inesperat va ser un punt d’infexió. I ara amb Lídia, Jaume i Santi completant la formació de Júlia presenten el seu primer llarga durada, Nuvolàstic, una col·lecció de temes pop en valencià que es teixeixen amb guitarres i electrònica, amb gran complicitat en les seues lletres a l’astronomia i als fenòmens meteorològics.

El nom del grup, Júlia, part d’una novel·la de l’autora Isabel Clara-Simó ambientada en la revolució del petroli a Alcoi, una revolta obrera i llibertària esdevinguda en 1873. “Tenia clar que el pes femení anava a estar molt present en el grup, així que vaig pensar en un nom de dona amb una bonica sonoritat i certa elegància. Molts, alcoians principalment, associem el nom de Júlia a la protagonista de la primera novel·la de Clara-Simó, una dona que assumeix el seu propi poder durant una revolució industrial pionera”, desenvolupa Estela Tormo.

Júlia Nuvolàstic AlcoiNuvolàstic comprén electrònica, però també pop refrescant, vals i fns a una cançó de bressol per a adults. “Aprofite un llenguatge metafòric, que pot semblar fictici, per a parlar d’amor en el tema Vals Mussette, de quotidianitat en Mapes de Vidre, dels amics en Festa al Terrat, de la condició humana en el seu millor referent en Nuvolàstic, i també en el seu pitjor i més baix en Bosc o Alpinisme; sense oblidar la natura que ens envolta, així com els fenòmens físics i astronòmics, que m’entusiasmen, en Bisons o Fractals”, descriu la cantant.

Entre les seues infuències cita a formacions que canten tant en català com en castellà i en anglés, cas de Hello Seahorses!, Pau Vallvé, John Berkhout, Antònia Font, Glissando, El Columpio Asesino, Mishima o El Petit de Cal Eril.

Júlia té altres cites a la vista, com el concert en format duo programat dins de la iniciativa ‘Concerts al pis‘ el 28 de març i el 18 d’abril en la Sala Russafa en La Triangonal, on estaran abrigallats pels músics mallorquins Miquel Serra, antic component de Sexy Sadie, i Es Declivi, un trio d’asos format per Joan Colomo, Joan Pons (El Petit de Cal Eril) i Mau Boada (Esperit!).

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €