Notícies

Què escolten els valencians a Spotify?

Mario Sancho | 15 juliol 2015

spotify-valencians

Sorpresa! Spotify és, com Youtube, una de les plataformes més utilitzades a tot el món per escoltar música. El sistema suec permet indexar la localització dels usuaris i així poden saber que s’escolta més a cada lloc. La plataforma de música en streaming acaba de publicar llistats de les 100 cançons més escoltades a les principals ciutats de cada país. A casa nostra tenim dades de València, Alacant, Elx i Castelló.

La sorpresa ve quan observem la gran presència de música en valencià, que es mostra totalment hegemònica a Castelló, i comparteix protagonisme amb l’indie espanyol a les llistes de València i Alacant. Grups com La Gossa Sorda, Aspencat, Smoking Souls o Auxili rivalitzen amb IZAL, Second o Lori Meyers.Les preferències dels oïents d’Elx en canvi propicien una llista on s’intercalen noms de la música independent en espanyol i música comercial mainstream. Sorpren també la poca presència a Spotify d’estils comercials com el reggaeton i l’electrolatino entre d’altres.

Llista Spotify VALÈNCIA

Llista Spotify ALACANT

Llista Spotify ELX

Llista Spotify CASTELLÓ

, , , , , , ,

3 Responses to Què escolten els valencians a Spotify?

 1. Anna M 16 juliol 2015 at 18:26 #

  Bona vesprada

  Després d’haver estat navegant per diverses llistes d’arreu del món, ja que aquests mapes interactius són de ciutats d’arreu em sorprenia que entre els més escoltats estigueren sempre cançons i grups de la zona i m’he posat a buscar informació de com s’han fet estes llistes i realment no són les més escoltades, sinó les que ens fan diferents, sinó mireu el text aquest extret de la web d’Spotify

  “Let’s try the same approach with music, on a big map of the world. You can click any of nearly a thousand cities to hear a playlist of the music that is most distinctively enjoyed there.

  What do we mean by “distinctive?” This is music that people in each city listen to quite a bit, which people in other cities also do not listen to very much. So it is, exactly, the music that makes them different from people everywhere else.”

  Aquest valor no li lleva mèrit, perquè són cançons que s’escolten, però no necessàriament les que més.

  Salutacions!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Anònim - 16 juliol 2015

  […] […]

 2. Regidoria de Cultura, Joventut, Festes i Participació Ciutadana » Propostes festivaleres d’estiu - 20 juliol 2015

  […] i este enllaç que pot acomplir dos objectius, la curiositat de saber quina música escoltem a les grans ciutats i […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.