Stars a les Arts: pop de quirats a València

Ana Torroja

Combinar música pop de qualitat amb un entorn privilegiat i sumptuós és l’objectiu de Stars a Les Arts. La ciutat de València també mereix l’oportunitat de gaudir d’un cicle en què propostes de llarg recorregut i indubtable qualitat es puguen gaudir en un enclavament únic, amb excepcionals condicions de so i còmodes prestacions. I aquest és precisament el buit que vol omplir el cicle, que celebra els seus primers quatre concerts del 23 d’octubre al 27 de novembre, en una iniciativa que pretén gaudir de continuïtat i estabilitat durant la resta de la temporada.

La primera estrella a trepitjar l’escenari del Palau dels Arts Reina Sofia serà un vell conegut del públic espanyol: Tony Hadley. El vocalista de Spandau Ballet, una de les bandes més emblemàtiques dels any 80 i epítomes de l’estètica new romantic, arriba en un moment més que propici. Amb l’èxit aconseguit per la llarga gira de reunió del seu grup i l’excel·lent acollida del documental Soul Boys of The Western World, de George Hencken, que narra la carrera del grup, i va ser presentat en festivals com el de Cannes. La seva actuació del 23 d’octubre serà una excel·lent ocasió per comprovar com combina sobre l’escenari aquell pop efervescent dels anys 80 ja vist des de la talaia de la maduresa i aquesta faceta d’intèrpret tot terreny que ha perfeccionat en els últims anys.

Stars a les ArtsTambé dels anys 80 procedeix el crèdit de Level 42, l’exitosa banda que va rebentar les llistes d’èxits gràcies a temes com “Lessons in Love” o “Something About You”. Els de Manchester procedien d’una generació que va saber assumir en el seu país amb mestria els ensenyaments del funk, el jazz i el soul de baix octanatge (com ABC, Swing Out Sister o Fine Young Cannibals) per donar-los una lectura pop. I els seus concerts segueixen sent estupendes lliçons de classe i elegància. És de presumir que el del 26 de novembre no siga una excepció.

No obstant això, uns dies abans, l’11 de novembre, serà el torn per a Ana Torroja, qui desgranarà el contingut del seu últim àlbum, registrat precisament en directe (Connexión: En Vivo, 2015), just en el moment en què creixen els rumors sobre aquesta possible reunió de Mecano que mai acaba de concretar-se. Una altra ocasió per escoltar clàssics de Mecano com “Maquillaje”, “Barco a Venus” o “La Fuerza del Destino”, juntament amb temes de la seua producció pròpia com “Infiel”, “A Contratiempo” o “Disculpa”.

Tancarà aquesta primera edició del cicle, el 27 de novembre, una altra diva del pop que porta més de 25 anys editant àlbums de pop ballable, sensual i sofisticat, encara que gairebé tothom la recorde pels seus temes de finals de la dècada dels 80 i principis dels 90: Lisa Stansfield. Encara que en els últims deu anys s’ha bolcat més en la seua carrera interpretativa que en l’estrictament musical, Lisa Stansfield va tornar fa un parell d’anys amb el més que consistent Seven (2013), una nova ració de melodies infectades pel beneït virus de la disc music, el soul setinat i el jazz pop.

El preu de les entrades per a cada un dels quatre concerts oscil·la entre els 28 i els 150 euros, segons condicions de visibilitat i proximitat a l’escenari, i estan a la venda a partir del dijous 20 d’agost a ww.entradas.com, El Corte Inglés i el punt de venda oficial del cicle a Facebook. El cicle oferirà avantatjoses condicions per fidelitzar els seus seguidors mitjançant un club de socis, a través del qual es podrà gaudir de prestacions extra, oferint un plus de qualitat.

Level 42

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €