Un homenatge (a Ovidi Montllor) que durarà a anys

 

Ovidi Montllor

Si Ovidi Montllor alçara el cap segurament s’alegraria. La música en valencià viu moments dolços i això no podria sinò animar el polifacètic i simbòlic artista alcoià. El que no està tan clar és què en pensaria del fet que se’l vulga coronar insistentment com a patró de la música en llengua pròpia. Segurament s’ho miraria escèptic i tendre a la vegada, sense donar-li massa importància. L’any Ovidi (se’l tracta així, nomenant-lo pel nom de pila, com si cada diumenge vinguera a casa a fer-se el café) ens ha sorprés amb homenatges de tot tipus, des d’un espectacle acústic dels Inadaptats fins a una obra de teatre o una edició del Barnasants dedicada a un valencià que es va plantar amb 17 anys a Barcelona. Un homenatge necessari que ha pres totes les formes possibles.

La Gira d’Escola Valenciana, el circuit de música en valencià que culmina cada any al Feslloch, s’ha decicat en aquesta edició a Montllor, subtitulant-se ‘Girem amb l’Ovidi’ i utilitzant la silueta del d’Alcoi com a icona de resistència de la nostra música en llengua pròpia. També el Col·lectiu de Músics i Artistes en Valencià Ovidi Montllor li ha fet el seu homenatge amb el cicle de concerts #LaFeraAlPalau, que culmina aquest diumenge amb la gala dels X Premis Ovidi.

Captura de pantalla 2015-11-16 a la(s) 12.34.58

A l’Ovidi

Però especial atenció mereix ‘A l’Ovidi’, una sèrie d’acústics enregistrats en àudio i vídeo en el que artistes valencians (des d’alguns consagrats fins a d’altres de caràcter més amateur) versionen el repertori de l’artista símbol. Fins a dèsset irregulars però sempre esforçades interpretacions del geni d’Alcoi, cadascuna des d’una perspectiva diferent. Destaquen això sí alguns que acostumen a no fallar com les versions de Feliu Ventura o dels rockers Smoking Souls. Les gravacions conformaran un disc homenatge que es publicarà una vegada finalitzada la sèrie de l’Esclat Produccions.

Una versió rap d’Ovidi Montllor?

Pangea són un nou projecte de Hip Hop conformat per Andreu Moreno (vocalista de grups com Bacora o Escak al Rei) i Serafin Diago, que naix als confins de la Vall d’Albaida, prop d’on es junta amb la Safor. Aquesta parella d’MCs va publicar la seua primera maqueta enguany (‘Moviments sísmics’, autoeditat). Fa un mes es sumaven als homenatges a Ovidi Montllor fent una versió rap de “Encara nois, encara”.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €