Sembra Llibres o com plantar una literatura sostenible

sembra-llibres
Sembra Llibres va començar la seua marxa el febrer de l’any 2014. Aquesta cooperativa valenciana busca com fer que cada novel·la siga tan gran com ho mereix. Per davant de tot, Sembra Llibres és una editorial independent, que intenta dur a terme un projecte molt especial amb la voluntat de sumar tant experiències com esforços. Recalquen la importància que té la relació entre els lectors, els autors i els editors; la necessitat que tenen els diferents membres d’aquest món d’aprendre els uns dels altres.

L’amor per la literatura és bàsic en aquesta editorial, que valora cada llibre, cada escriptor; el procés de compartir la literatura amb els lectors des del moment de la creació fins al màgic moment en què una persona obre el llibre per primera vegada. Tot i això, des de Sembra Llibres són conscients de la dificultat afegida de competir amb les grans empreses editores. Contra aquesta dificultat, l’editorial aposta per formats i col·leccions obertes amb la voluntat que els llibres parlen per ells mateixos, que donen testimoni d’allò que Sembra Llibres és.

El compromís d’aquesta editorial amb la difusió de la cultura i la llengua valencianes és cabdal. Com ells mateixos afirmen a la seua pàgina web, volen “contribuir a seguir regant-la i cuidant-la perquè cresca forta i viva”.

Sembra Llibres: una editorial cooperativa

Joan Carles Girbés, en la presentació de la primera novel·la de l'editorial

Joan Carles Girbés, en la presentació de la primera novel·la de l’editorial

Com ens conta Joan Carles Girbés, l’editor, Sembra Llibres va nàixer d’una idea comuna amb Xavi Sarrià. La seua manera de funcionar, cooperativa, va sorgir d’un fet ben concret: Joan Carles va ser l’editor de la primera obra de Sarrià. L’experiència posterior, freelance, d’aquest tándem d’editors va anar, a poc a poc, duent-los fins la forma que ha prés en l’actualitat Sembra Llibres.

Aquesta editorial és una aposta pròpia amb la finalitat de donar a conéixer al públic obres que connecten “amb el que cal fer al i des del País Valencià”, comenta Joan Carles. El propòsit és aconseguir que el públic lector en valencià augmente, al mateix temps que es dóna a conéixer la riquesa literària de la cultura valenciana. I el gran repte: que aquesta cultura seduïsca els més joves. Una joventut amb la què Sembra Llibres està connectant, no sols amb les seues obres, sino també amb la seua presència a les xarxes socials. L’editorial es proposa publicar entre huit i deu llibres per any. Les seues últimes novetats, CaRRousseliUna cabanya a l’hivern són un bon exemple del tarannà d’aquesta editorial. Potser amb aquest article, a més, vos hem ajudat a triar algun regal de Nadal.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €