Els millors discs 2015 pels nostres lectors

millors discs 2015

Els lectors de la revista Tresdeu han triat entre deu propostes els tres millors discs de l’any 2015 que fa només unes setmanes que ha acabat. Una banda castellonenca i dos marineres han sigut les guanyadores del guardó popular. Parlem de La Ranamanca, que va publicar enguany l’àlbum Cuéntame más; d’Aspencat, que van llançar en setembre Tot és ara, i Smoking Souls que han parit enguany el celebrat Nòmades.

La Ranamanca sorprenien amb un disc d’acurada producció i tendències que ballen al voltant de la música llatina. Un àlbum, Cuéntame más (Mésdemil) que arribava després de dos anys de silenci. Un disc festiu i enèrgic que mescla salsa, rumba o funk entre d’altres ritmes.

Aspencat estaven en totes les quinieles. Tot és ara (Halley Records) és un disc molt esperat pels seus seguidors, més encara després de la publicació del single d’avançament ‘Música naix de la ràbia’. L’àlbum afiança el so d’Aspencat caracteritzat per una mescla suggerent de reggae, electrònica, llaüts i bandurries i alguna pinzellada ska. Han trobat el seu propi so i ara s’encarregaran de fer que s’escolte a tot arreu. La pròxima parada dels Aspencat és mirant “Cap a la Mediterrània”. El dissabte estaran a l’Auditori de Teulada-Moraira amb la nova orquestra. Millors discs 2015.

I per últim un dels grups revelació de l’any. Smoking Souls han confirmat amb Nòmades (Propaganda pel Fet) que són una de les bandes més en forma del moment, tant compositivament com en directe. Ho demostra la connexió que han aconseguit amb una legió de seguidors que creix cada dia, i també detalls com que en un any han telonejat tres voltes a Berri Txarrak.

Tres bandes que mereixen una gran enhorabona. Tot i això no són les úniques. Els valencians tenim la sort de ser un poble molt vinculat a la música, i les propostes de qualitat brollen a cada comarca, cada barri, cada poble. Per un 2016 que ens done almenys el que ens ha donat el 2015!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €