Falles 2016: oferta musical

València està en falles i la música pren la metxa ràpida en unes festes que aspiren a ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. La programació musical de les Falles 2016 de la capital és més diversa que mai. Per primera vegada, l’Ajuntament aposta pel valencià en cada mascletà amb la versió del ‘València en falles‘ feta pels veterans Bajoqueta rock. També reproduïx temes de grups valencians de tots els estils i llengües. Cada dia, la Plaça del’Ajuntament es convertix en un escenari més de traca, espectacle, reivindicació, ritme i música.

Els fallers d’Arrancapins tornen a organitzar el seu particular ‘Concertàs de Falles‘ amb els grups Barretxat i La Fulla Kaduka. Serà el 17 de març de 00h a 03:00h al Carrer del Pintor Vila Prades i l’entrada serà lliure. Després de la Plantà del dia 15 de març, el col·lectiu de València Falles Populars i Combatives prepara una programació plena d’humor, sàtira i esperit festiu amb una BSO de fons: ‘La Comboiera‘. El lema d’enguany és ‘Patrimoney’, una crítica als problemes que comportaria declarar la festa Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, o com ells titllen, ”UNASCO”. Els organitzadors s’han comboiat per oferir més concerts i actes per a les Falles populars d’enguany: el dijous 17 arribarà l’Ofrena amb la Xaranga Descarats i després la nit de DJ’s amb Fíguels DJ’s, 2 Chutas DJ’s i DJ Biano. El divendres 18 el concert amb els grups Quimicefa, Orkesta Paraíso, la cúmbia punk de Tremenda Jauría i una sorpresa musical. Finalment el dissabte 19, en la nit de la cremà, el Concert de Truc.

A més a més enguany es sumen el Plan B Falles Festival que la du a cap la Falla Borrul-Socors, d’enfront del Jardí Botànic. Amb una programació centrada en la música negre com el jazz, reggae, hip-hop o demostracions de lindy hop. Actuaran, entre altres, Payoh Soul Rebel, Pellikana, Herba Negra o Frida. També hi ha música en directe i amb grans noms a la Falla La Bicicleta (entre Blasco Ibañez i Primat Reig) on trobareu el dimecres 16 a Amparo Sánchez (Amparanoia), El Niño de la Hipoteca i El Kanka. Mentre que el divendres 18 estaran La Sra. Tomasa, Canteca de Macao i tancarà la nit Takones Rumberos Social Club. I a Ca Revolta estaran fent comboi Casiopea Collective i Escala i Corda (dj set).

PLAN B FALLES FESTIVALPLAN B FALLES FESTIVAL.Del 12 al 19 de Marzo en la Plaza San Sebastià, frente al Jardín Botánico de Valencia.Conciertos, Dj’s, food trucks, market de artesanía y mucho más te esperan. Estilos como el Reggae, Soul, Funky, Flamenco, Hip Hop, Swing, Electrónica, Mestizaje, Cumbia y baile Lindy Hop convertirán a la Falla Borrull Socors en un gran escenario, contando con más de 20 artistas y una oferta de gastronomía y artesanía.¡Haz que el Plan B Falles Festival sea tu plan de estas Fallas!Toda la programación en http://planbfestival.elcaiman.org/#PlanBFallesFestival #Concertsenfalles

Posted by Plan B Falles Festival on dimecres, 9 / març / 2016

 

Però la ciutat no és l’únic epicentre musical. Com cada any, Escola Valenciana organitza el concert de falles dintre de La Gira 2016. Enguany els organitzadors han escollit Aspencat, Atupa, El Diluvi i Tardor, els quals actuaran els 15 de març a l’Auditori de Burjassot. Tots quatre han publicat nous temes o treballs el darrer any: el nou disc d’Aspencat Tot és ara (Halley Records, 2015); Atupa amb Quasi res porta el diari (Autoeditat, 2016); El Diluvi perfila el seu estil mestís amb Alegria (2015) i el quartet de Tardor presentaran L’Eufòria en directe al poble d’Estellés. Les entrades per al Concert de Falles es poden adquirir online i en diversos punts de venda físics.

L’alternativa a l’alternativa de l’arternativa existeix: La Figa’n Falla. El nounascut col·lectiu de Godella La Figa Tendra organitza per primera vegada una altra proposta festiva en les Falles 2016 (programació). La Figa Tendra va nàixer per rehabilitar una zona de Godella abandonada pels propietaris i transformar-la en un espai d’ús veïnal i la festa La Figa’n Falla s’ha fet com una alternativa punky als altres concerts de falles. Actuaran grups com The Antipatiks, Panoramix, Toni de l’Hostal i Apa, Pablo HotShots i Esko entre d’altres.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €