[Feslloch 2016] Fermin Muguruza primer confirmat!

Feslloch 2016 Fermin Muguruza New Orleans

El festival de música en valencià presenta les principals novetats de cara a la propera celebració, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol a Benlloch (la Plana Alta). Una cita que no ha deixat de crèixer des que nasquera ja fa deu anys, de la mà d’Escola Valenciana i l’Ajuntament de Benlloch, en col·laboració amb l’associació cultural local Pitxurrull.

Amb motiu dels 10 anys de vida d’aquesta trobada, convertida en tot un referent dins del seu gènere, l’organització ha apostat per realitzar notables millores en les infraestructures, així com per oferir un cartell artístic de gran qualitat, que tindrà com a convidat especial el reconegut cantant, instrumentalista i productor musical, Fermin Muguruza.

L’artista basc -conegut per la seua llarga i exitosa trajectòria amb les formacions Kortatu i Negu Gorriak, així com per les nombroses col·laboracions amb artistes de renom, entre els que destaquen Manu Chao, Amparanoia, Obrint Pas o Peret arribarà al Feslloch 2016 amb un projecte exclusiu i realment especial.

Feslloch 2016 Fermin Muguruza New OrleansFruit de la seua estada a New Orleans, deu anys després de la tragèdia del Katrina i atret per la poderosa tradició musical de la ciutat, Muguruza produí el documental “Nola?”, pel·lícula que va acompanyar d’una banda sonora pròpia titulada “Irun meets New Orleans”.

En aquest nou disc s’inclouen temes que recorren la seua extensa carrera amb les seues dues anteriors bandes, així com cançons inèdites, produccions com a solista i dos clàssics de la ciutat més important de Luisiana.

La Banda, formada per 12 intèrprets internacionals, farà sonar els temes enregistrats en l’últim treball d’aquest músic defensor de les llibertats i lluitador contra les injustícies, el qual, de ben segur, aconseguirà que el públic del Feslloch vibre, senta i balle els seus ritmes a la mitjanit del divendres 8 de juliol. A destacar que la gira de Fermin Muguruza i la New Orleans Baske Orkestra és un projecte exclusiu que consta d’un total de 5 dates.

Feslloch 2016, nous escenaris i millores

Al llarg dels dies 7, 8 i 9 de juliol, més de 30 formacions ompliran de música les vesprades i nits al festival: rock, ska, reggae o influències hip hop, música d’ arrel tradicional, cançó d’ autor xarangues, sound systems o dj’s.

Feslloch 2016 Fermin Muguruza New OrleansAmb l’objectiu de satisfer les necessitats d’un públic que va en augment edició rere edició (15.000 assistents en 2015), l’organització del Festival s’ha esforçat en millorar notablement les infraestructures: una nova zona d’ acampada, dotada de més de 200 moreres d’ombra i una major comoditat en aparcaments i accessos a l’àrea de concerts, són només alguns exemples d’aquests canvis.
Però sense dubte, una de les novetats més cridaneres serà la incorporació d’un segon espai musical. D’aquesta manera, l’escenari principal “Ovidi” i el nouvingut “Escarbat”, aniran alternant-se des que caiga la nit fins a la matinada, amb potents equips de llums i so i directes de gran qualitat.

El Feslloch 2016 ja camina cap a la seua X Edició i, per aquest motiu, obrirà la venda anticipada d’abonaments a preu especial a les 12 hores del dia 6 d’abril. Des d’aquest mateix moment i fins al dia 13 d’ abril a les 23:59h, el públic que ho desitge podrà adquirir l’abonament complet al preu de 28 euros, és a dir, la mateixa tarifa que a l’edició anterior.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €