Destacats

El Ball Del Jaguar single avançament de Lilit i Dionís

Redacció | 19 Abril 2016

Des de la publicació del seu últim treball Lilit i Dionís  han continua creant i buscant noves sonoritats arrelades a la terra i del Mediterrani i de més enllà. Fruit d’aquest treball publicaran pròximament El temps dels pobles (Mésdemil, 2016), que es presentarà el 7 de maig al Rockòdrom de Pedreguer. El disc, enregistrat a l’Atomic Studio de Mark Dasousa, continua mostrant  el caràcter propi del grup on predomina la mescla de músiques i influències.

Lilit i Dionís continuen cantant a l’alegria de viure, i llancen un crit a favor  de la dignitat de la Terra i els pobles, recolzant a la cultura pròpia, l’agricultura i la sobirania alimentària. Tot harmonitzat amb el rock i la música d’arrel, des de la tradició mediterrània a ritmes de tot el món com la música balcànica a sons llatinoamericans.

Lilit i Dionís El temps dels poblesCom a avançament d’El Temps dels Pobles hui ens presenten El ball del Jaguar, una cançó on s’aprecia l’esperit del nou disc de Lilit i Dionís. Per una banda trobem una part més enèrgica on prenen protagonisme els vents i la guitarra,  després es combina amb ritmes més pausats i propers al reggae, destaquen  els cors i una aproximació al cant d’estil valencià.

La lletra fa un paral·lelisme entre Llatinoamèrica, els seus pobles nadius i la nostra terra, més concret La Marina (el Gorgos i el Girona, afluents de l’Amazones) la Vall de Laguar (tornarà a pastar el jaguar a la Vall de Laguar) o Pego (jo vinc de la frontera, del tarquim de la marjal de la Muntanyeta Verda del Xillibre i del Xical).

Com comenta un membre del grup: El tema vol expressar la necessitat que nosaltres com a fills de la nostra Terra, hem de fer com els  indígenes d’Amèrica: prendre consciència real del valor  del patrimoni heretat i lluitar per la recuperació de la Terra, la cultura i la dignitat.

, , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.