El Ball Del Jaguar single avançament de Lilit i Dionís

Des de la publicació del seu últim treball Lilit i Dionís  han continua creant i buscant noves sonoritats arrelades a la terra i del Mediterrani i de més enllà. Fruit d’aquest treball publicaran pròximament El temps dels pobles (Mésdemil, 2016), que es presentarà el 7 de maig al Rockòdrom de Pedreguer. El disc, enregistrat a l’Atomic Studio de Mark Dasousa, continua mostrant  el caràcter propi del grup on predomina la mescla de músiques i influències.

Lilit i Dionís continuen cantant a l’alegria de viure, i llancen un crit a favor  de la dignitat de la Terra i els pobles, recolzant a la cultura pròpia, l’agricultura i la sobirania alimentària. Tot harmonitzat amb el rock i la música d’arrel, des de la tradició mediterrània a ritmes de tot el món com la música balcànica a sons llatinoamericans.

Lilit i Dionís El temps dels poblesCom a avançament d’El Temps dels Pobles hui ens presenten El ball del Jaguar, una cançó on s’aprecia l’esperit del nou disc de Lilit i Dionís. Per una banda trobem una part més enèrgica on prenen protagonisme els vents i la guitarra,  després es combina amb ritmes més pausats i propers al reggae, destaquen  els cors i una aproximació al cant d’estil valencià.

La lletra fa un paral·lelisme entre Llatinoamèrica, els seus pobles nadius i la nostra terra, més concret La Marina (el Gorgos i el Girona, afluents de l’Amazones) la Vall de Laguar (tornarà a pastar el jaguar a la Vall de Laguar) o Pego (jo vinc de la frontera, del tarquim de la marjal de la Muntanyeta Verda del Xillibre i del Xical).

Com comenta un membre del grup: El tema vol expressar la necessitat que nosaltres com a fills de la nostra Terra, hem de fer com els  indígenes d’Amèrica: prendre consciència real del valor  del patrimoni heretat i lluitar per la recuperació de la Terra, la cultura i la dignitat.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €