Sona Baixet Fest 2017: el festival dels més menuts

Vivim anys de projecció i creixement del circuit de festivals musicals, tant al territori valencià com en tot l’estat espanyol. Així, tot i que trobem un selecte grup de festivals que aspiren a ser un gran contenidor de programacions musicals per a tractar d’abarcar el major segment de públic possible, la resta de festivals ha d’anar especialitzant la seua oferta per mirar de sobreviure i continuar atraient públic. Uns dels primers en donar-se compte d’això van ser els promotors de La Casa Calba de Gandia, i gràcies a això hui la capital de La Safor compta amb la celebració anual del Sona Baixet, un festival familiar pensat per als més menuts de la casa.

Enguany la proposta del Sona Baixet torna a comptar amb Dani Miquel – acompanyat dels seus Ma-me-mi-mo-músics- com a principal reclam del cartell. El festival arrancarà divendres 31 de març amb amb una cercavila amenitzada per les espantacriatures (personatges basats en l’imaginari popular valencià) i l’agrupació saforenca de música festiva Aureba. Eixa mateixa vesprada, al parc Ausiàs March, podrem gaudir del espectacles de circ de La Trócola Circ i Circolio ‘Potted’ o ‘Mi maleta y yo’ respectivament. També podrem compartir amb la família els jocs de Disparatario, que amb ‘Pícnic’ ens proposen transformar els utensilis de cuina en vertaderes ferramentes de diversió. La música la posaran Arrop i Tallaetes, formació de folk-pop en valencià integrada per Tatiana Prades i Joanet Esgarramantes. Per arrodonir la jornada inaugural gratuïta Títeres de cuento oferiran un l’espectacle de titelles amb música en directe ‘Merienda de cuentos’, amb el que fan un homenatge a la poesia de Gloria Fuertes.

Però sense dubte el plat fort del Sona Baixet arribarà el dissabte 1 d’abril, quan hi haurà el gruix de les actuacions musicals a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. A més de Dani Miquel, gaudirem també del talent inesgotable de La Cris, coneguda pel seu recent pas pel programa televisiu La Voz. El trio mallorquí Zulu Zulu visiten Gandia disposats a no deixar ningú indiferent amb el seu projecte de música africana cantada amb onomatopeies. Marieta Ganduleta estimularà la imaginació de grans i menuts amb les seues històries, mentre que La Fada Despistada (Mallorca) presentaran el seu espectacle musical. Els alcoians Arthur Caravan faran les delícies dels més majors, amb la presentació del seu últim àlbum Major Propòsit. La proposta del Sona Baixet Fest 2017 es completa amb tallers, jocs populars, una minidisco amb DJs, l’activitat ‘Fantasmes al Raval’ i el cinema per a infants entre d’altres.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €